Segons va informar El Bruguers, un bus de l’empresa Avanza va patir una avaria que va provocar l’incendi del motor a la C-245 a l’alçada de Les Panes, a Gavà, aquest dijous, 22 de desembre (a la fotografia) . Va caldre tallar la via en els dos sentits.

Els Bombers de la Generalitat, que van rebre l’avís a les 12’58 hores, van actuar amb cinc dotacions. L’extinció es va fer primer amb línia d’aigua i després amb escuma.

L’empresa va publicar un tuït en el que deia: “Lamentem les molèsties i els perjudicis ocasionats. Continuem treballant per el bon manteniment de la nostra flota”.

La xarxa va acollir un bon grapat de crítiques al mal estat de la flota d’Avanza, de la que elBaix.cat ha anat informant els darrers mesos. Les queixes de les persones usuàries  van ser molt dures i algun tuït va arribar a demanar la dimissió del vicepresident  de Transport  i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Gavà en Comú va lamentar en un comunicat l’incident que podia haver afectat  la seguretat del conductor i la dels passatgers i va exigir a l’Ajuntament que prengui mesures davant Avanza i la Vicepresidència de Mobilitat de l’AMB per prevenir i solucionar la situació del transport públic.

L’incendi del bus afegeix un episodi extraordinàriament greu a la deteriorada situació del servei de Bus al Baix Llobregat Sud, que han denunciat la Plataforma per un Servei Digne de Bus, la Síndica de Greuges de Catalunya i partits com ERC i En Comú Podem.

Fonts: El Bruguers, Bombers de la Generalitat  i Gavà En Comú

Fotografia: Bombers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here