La Federació comarcal d’Esquerra Republica del Baix Llobregat i L’Hospitalet va celebrar el passat dimarts, 10 de gener, al Teatre Plaça de Castelldefels, el seu congrés territorial ( a la fotografia) on va refermar la seva oposició a l’ampliació de l’aeroport del Prat.

ERC va debatre i votar sobre les esmenes que la militància ha presentat a les ponències polítiques i estatuàries que es debatran al Congrés Nacional que s’ha de celebrar a Lleida el proper 28 de gener.

Pau Morales, secretari d’organització, va defensar la ponència estatutària i Marta Vilalta, secretaria general adjunta, juntament amb Lluís Pérez  i la diputada Raquel Sans, van presentar la ponència política.

La militància va proposar 8 esmenes als estatuts i 13 a la ponència política. Només una va resultar rebutjada.

Una esmena aprovada presentada per l’exdiputat de Cornellà, Joan Tardà, remarca i posa en valor el posicionament del partit contra l’ampliació de l’aeroport del Prat i reforça la resolució aprovada per unanimitat al Consell d’ERC l’agost de 2021. Aquesta esmena de Tardà és especialment significativa quan, en la negociació dels pressupostos de la Generalitat, tant el PSC com Junts, plantegen que el Govern de la Generalitat accepti el projecte d’ampliació que té, en canvi l’oposició d’En Comí Podem, amb qui ERC ja va tancar una acord sobre els comptes del 2023.

El congrés  també va incorporar una resolució per un transport públic de qualitat i unes condicions de treball dignes del servei de bus interurbà al Baix Llobregat Sud, en referència “al més que deficient servei de bus a la comarca des que l’AMB va adjudicar la concessió a l’empresa Avanza”.

La cloenda va anar a càrrec del baixllobregatí Oriol Junqueras, president d’ERC i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, que va recordar que “el Baix Llobregat és una comarca de lluita constant”

Font: ERC-Baix Llobregat

Fotografia: Pau Riba-ERC Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here