L’espai independentista passa per moments convulsos. A Sant Just Desvern la crisi es viu amb una especial intensitat.

Laia Flotats (a la fotografia), candidata a l’alcaldia de Sant Just per Junts pèr Catalunya l’any 2019, que va ser presentada ni més ni menys que pel president Quim Torra, el 3 d’abril d’aquell any, va ser nomenada el passat dimecres, 15 de febrer, cap de llista del nou partit Endavant Sant Just.

Flotats va destacar que “el nostre projecte és un projecte transversal que recull tot tipus de sensibilitats i sectors representatius del poble. És un projecte municipalista amb un únic objectiu: Sant Just. Som el primer partit de Sant Just que treballa única i exclusivament per Sant Just al marge de les dinàmiques d’altres partits”.  Va criticar el PSC de la localitat afirmant que “A Sant Just mai he vist un altre color polític que no sigui ni el vermell ni la rosa. 40 anys monocolors” i es va presentar com la possible primera alcaldessa de la ciutat.

Laia Flotats, va ser cap de llista de CIU l’any 2015, després que l’exdiputada del PP, Montserrat Nebrera, renunciés a encapçalar la candidatura convergent. És actualment regidora de l’Ajuntament de Sant Just i consellera comarcal de Mobilitat, en representació de Junts per Catalunya. Al gener del 2022, va entrar a formar part de la direcció de “Centrem”, el partit catalanista que llavors dirigia l’exconsellera de la Generalitat, Àngels Chacón, una força política que no acceptava com a via per arribar a la independència la unilateralitat que defensava Junts per Catalunya, el partit de Puigdemont, Laia Borràs i Jordi Turull.

L’any 2019, Junts va obtenir el 21’83 % dels vots a Sant Just, convertint-se en segona força política del municipi, per darrera del PSC que va aconseguir l’alcaldia. Va ser un dels pocs llocs de la comarca on Junts es va situar per damunt d’ERC ,que es va quedar amb el 17’07 % dels vots i 3 regidories. La CUP, amb el 5’03 % va entrar per pèls a l’Ajuntament amb 1 regidor.

El grup de Junts ha patit diverses crisis. A part de la sortida de Laia Flotats cap a un altre partit, abans, Alcaldia Republicana, que es va presentar amb Junts en les eleccions del 2019, va decidir, el març de 2021, separar-se del grup municipal, quan encara el liderava Laia Flotats, perquè, segons paraules de la regidora Anna Vilanova “l’antic paraigua de Junts per Catalunya ha desaparegut”. D’altra banda, la també regidora Pepa Gutiérrez va renunciar a la seva acta.

De cara a les eleccions del 28 de maig, Junts per Catalunya, tal com va informar elBaix.cat,  va nomenar el passat mes de juny del 2022, Ramon Figuerola com a cap de llista, en una acte en el que el candidat va reclamar “un Sant Just que parli català”. ERC també ha designat candidat a l’alcaldia: es tracta, tal com també va informar aquest diari, de Sergi Seguí.

Font: Endavant Sant Just

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here