Més reaccions a la roda de premsa del conseller de Salut Manel Balcells el passat dimecres, 22 de febrer, a Sant Feliu de Llobregat  anunciant les inversions de la Generalitat pels propers quatre anys a la comarca.

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent considera que la ubicació del nou CAP de Gavà al sector Ponent és un atemptat contra el medi ambient per part de l’Ajuntament i la Generalitat.

La Plataforma reclama a la Generalitat que no construeixi el CAP destruint el bosc del turó del Calamot sinó que es condicioni i ampliï l’edifici existent al barri de Gavà-Mar , per exemple, amb milers de veïns sense serveis sanitaris dignes.

Aturem el Pla de Ponent destaca que el principal dèficit de Gavà , que no ha crescut en població en el darrers 12 anys, és de professionals sanitaris i serveis d’urgències, i no d’edificis.

La plataforma ecologista anuncia noves mobilitzacions i “denuncia el xantatge de les administracions que plantegen un fals dilema entre equipaments de salut i dret al medi ambient”.

Aquesta nova proposta de la Generalitat i l’Ajuntament  complica encara més la situació a Gavà. L’Ajuntament presidit per l’alcaldessa socialista, Gemma Badia, és el màxim impulsor del Pla de Ponent. Però el projecte de construcció d’un nou ambulatori en aquest sector, anunciat pel conseller de Salut, Manel Balcells, col·loca ERC, que juntament amb En Comú Podem formen part de la Plataforma que s’oposa al Pla, en una difícil posició.

Font: Ecologistes en Acció de Catalunya

Fotografia: ElBruguers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here