Els pobles i ciutats del Baix Llobregat s’omplen d’activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones durant tot el mes de març. A més de les que ja hem consignat a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, i a Esparreguera, fem un recull d’alguns altres actes a diversos municipis:

Sant Boi de Llobregat ret homenatge e les dones que es dediquen al treball de cura, a Cal Ninyo, el dijous, 9 de març, a les 6 de la tarda.

A Castelldefels, durant tot el mes de març, es celebren les 39es Jornades de les Dones, que inclouen tallers, exposicions, presentacions de llibres, taules rodones i la concentració i lectura del manifest de les Dones, entre d’altres.

Pallejà reivindica la igualtat amb diverses propostes, com la interpretació de Monòlegs Wooman a la Sala Pal·ladius, mentre la Biblioteca Municipal inaugurarà el racó de Dones, Feminismes i Igualtat de Gènere.

El ple de l’Ajuntament del Prat ha aprovat una declaració institucional amb motiu del 8-M que destaca la centralitat del principi de sororitat. La declaració dona suport al document aprovat pel Consell Municipal de les Dones, en què s’insta la societat a mobilitzar-se contra el masclisme.

També els municipis més petits, com Collbató, reivindiquen el Dia Internacional de les Dones amb un programa d’activitats tranversal que vol donar veu i espai a totes les dones i a les seves diversitats ( a la fotografia).

Manifestació a Barcelona

Moltes de les activitats programades a la comarca inclouen el desplaçament en tren o en autocar aquest 8 de març a la manifestació que té lloc a Barcelona.

La mobilització comença  a la plaça Universitat, a les 6 de la tarda, passa per Gran Via, passeig de Sant Joan, passeig Lluís Companys i acaba a les portes del Parc de la Ciutadella. El lema de la manifestació és “Les dones movem el món, ara l’aturarem”.

Fonts: Ajuntaments del Baix Llobregat i Betevé

Fotografia: Ajuntament de Collbató

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here