Organitzat per la Marea Blanca d’Abrera es va celebrar el passat dijous, 9 de març, un acte per denunciar la greu situació que viu la sanitat pública al Baix Llobregat Nord.

Ivan Serrano, de la Marea Blanca d’Abrera, va instar l’Ajuntament de la localitat i la Generalitat a concloure les negociacions per dotar al municipi d’un nou CAP i que aquest pugui esdevenir un CUAP per al Baix Llobregat Nord.

Diego López, president del Comitè d’empresa de l’Hospital de Martorell, va relatar el cicle de mobilitzacions dels treballadors i treballadores del centre hospitalari ( a la fotografia),explicant les mancances i la dolenta gestió que pateixen. Va reclamar que es respecti el conveni i va explicar que la gent està cremada per la sobrecàrrega de treball.  López va valorar la inversió de 32 milions d’euros que va anunciar fa unes setmanes el Departament de Salut per finançar les obres de reforma  i que es farà via subvenció a la Fundacio de l’Hospital: segons va aclarir, només es guanyaran 12 llits, xifra completament insuficient, i va afegir que els 32 milions s’hauran de distribuir durant els vuit anys que es preveu que durin les obres.

Carmelo García, delegat del comitè d’empresa del Sagrat Cor, va detallar també la situació de desbordament dels professionals en salut mental: no hi ha suplències i el personal de nit és insuficient, i un complement que haurien de rebre els treballadors i treballadores no s’ha fet efectiu, tot i que el Sagrat Cor va obtenir beneficis durant la pandèmia.

Tots dos sindicalistes van denunciar la  preocupant descoordinació entre primària i atenció especialitzada, que l’assistència telefònica i online ha empitjorat , i que la sanitat ha sortit encara més tocada de la pandèmia del que ja es trobava abans.

Font: Marea Blanca d’Abrera

Fotografia: La Bústia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here