L’Espai de la via mètrica, el nou centre de preservació de vehicles de Ferrocarrils, situat al costat de l’estació de Martorell Central (a la fotografia), va ser inaugurat el passat dissabte, 18 de març.

A la nova nau, hi ha exposades més d’una vintena de locomotores, cotxes i vagons que van prestar servei a la línia Llobregat- Anoia al llarg del segle XX, tant de viatgers com de mercaderies, i que són testimoni de l’evolució dels transport ferroviari de Catalunya, i, alhora, de l’evolució del país. La nau de material històric forma part de l’Estratègia de Patrimoni Històric de Ferrocarrils de Catalunya.

Van participar en la inauguració, el conseller de Territori, Juli Fernández, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

Després de l’acte, la comitiva va visitar les obres del nou aparcament d’enllaç per a 289 vehicles que FGC està construint al costat de l’estació.

Font i fotografia: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here