L’Ateneu recordarà Joan Fuster

L’escriptor de Sueca Joan Fuster, que compta amb un carrer de Sant Feliu de Llobregat que porta el seu nom, serà recordat aquest mes d’abril a l’Ateneu Santfeliuenc, en motiu del centenari del seu naixement.

L’acte central de la programació serà l’exposició “Joan Fuster, una vida il·lustrada”, formada per 14 plafons i que es podrà veure a l’Aula de Cultura de l’Ateneu.

El divendres 14 d’abril, a les 7 de la tarda, en el context de la inauguració de la mostra, l’escriptora i periodista Núria Cadenes, farà la xerrada “Cogito, ergo sumus. Què hi farem!” en la que farà un breu recorregut en dotze aforismes per la vida, l’obra i la influència cívica de Fuster.

Montserrat Roig i Joan Fuster

La Biblioteca Montserrat Roig organitza dues mostres bibliogràfiques de l’escriptor valencià i la projecció del vídeo “Montserrat Roig entrevista Joan Fuster” ( a la fotografia), de l’1 al 30 d’abril, al vestíbul de la biblioteca i “Lectures en veu alta” de textos de l’intel·lectual de Sueca, el dia 25 d’abril, a la Sala Joana Raspall de la mateixa biblioteca.

La conversa de Pau Casals amb JF Kennedy, teatralitzada

El divendres, 14 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, l’Ateneu acollirà una nova producció de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, l’obra “Un concert a la Casa Blanca” de la companyia La Drecera, amb l’actuació de Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons.

En motiu d’un concert de Pau Casals a la Casa Blanca, el músic exiliat i el president dels Estats Units, JF Kennedy es troben i parlen, i diuen, i miren més enllà.

Un espectable absolutament idoni per commemorar que l’octubre d’aquest any es compliran 50 anys de la mort de Pau Casals.

Belén Bandera & Carla Motis amb Horacio Fumero al Contrabaix

El 21 d’abril l’Ateneu acollirà uan de les sessions del Contrabaix d’enguany. Elegància i sensibilitat caracteritzaran aquesta vetllada en la que actuaran la cantant i compositora Belén Bandera i la guitarrista Carla Motis , acompanyades per un  nom que ja és història del jazz, el contrabaixista Horacio Fumero.

Font: Ateneu Santfeliuenc, Biblioteca Montserrat Roig i Contrabaix

Fotografia: Any Fuster

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here