Dur comunicat de l’entitat Ecologistes En Acció contra la inacció davant la sequera d’alguns ajuntaments del Baix Llobregat. L’entitat ecologista recorda que dels 30 municipis de la comarca, 15 ( els de més de 20.000 habitants) estan obligats des del 2020 a redactar un Pla d’Emergència Per Sequera (PES).

Segons Ecologistes en Acció, “més de 3 anys després de l’acord, únicament 4 d’aquests 15 municipis han presentat el PES i han estat avaluats favorablement per l’Agència Catalana de l’Agua (Castelldefels, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts). Uns altres 3 han rebut una avaluació desfavorable ( Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Joan Despí). La resta està en tràmit o bé no ha presentat el pla, i entre aquests últims resulta alarmant trobar grans municipis com Cornellà, Sant Boi o Viladecans. Avui hi ha 627.482 persones al Baix Llobregat que viuen en municipis que incompleixen la llei”.

El comunicat de l’entitat ecologista recorda que “cal una implicació màxima de tots els estaments per fer front a la sequera actual i a les futures sequeres” i demana “posar l’accent en la prevenció”. També emplaça “a tots els municipis del Baix que no ho hagin fer encara a redactar el PES, abans d’acabar l’estiu d’aquest 2023”.

Ecologistes en Acció denuncia el perill que comporta el creixement urbanístic i recorda la necessitat que els ajuntaments es comprometin amb les 43 propostes sobre l’aigua a l’àrea metropolitana que fa el col·lectiu Aigua és Vida i insta a que s’emprenguin “els passos per remunicipalitzar l’aigua per fer una gestió no mercantilitzada d’un bé escàs i imprescindible per a la vida”.

Font: Ecologistes en Acció

Fotografia: Taigua

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here