Ja es coneixen les llistes presentades a Molins de Rei que concorreran a les eleccions del 28 de maig. En total són 7. Les principals novetats són la no presentació de la CUP, malgrat disposar de 3 regidors en l’actualitat, i la suma dins Molins En Comú Podem de les candidatures de Podem i els Comuns que l’any 2019 es van presentar per separat. També hi seran presents el partit que avui ostenta l’alcaldia, el PSC, així com ERC, el PP i el partit d’extrema dreta, Vox.

Però el fet més curiós es produeix amb la divisió de l’espai postconvergent a la vila. Se’l disputaran dues candidatures: Ara Molins i Enlaira Molins.

Els dos caps de llista, Ramon Sánchez (a la fotografia), actual primer tinent d’alcalde per Junts, d’Ara Molins, i Meritxell Galobart, d’Enlaira Molins, van explicar en la presentació dels seus projectes, que creaven partits exclusivament locals, no condicionats a les directrius de cap partit polític d’àmbit català o espanyol. Galobart, fins i tot, va dimitir com a cap de llista de Junts per Catalunya pocs dies després de ser nomenada. Però a l’hora de la veritat Ara Molins, es presenta dins Ara Pacte Local, la marca que impulsa el PEdCAT, el partit de Joana Ortega, i Enlaira Molins, dins Compromís Municipal, la marca de Junts per Catalunya, el partit de Laura Borràs i Jordi Turull. Els fets han desmentit, doncs, les afirmacions dels dos candidats. Aquesta opció posa encara més en evidència la divisió entre els successors de Convergència i Unió, que sembla que, tal com fa Xavier Trias a Barcelona, vulguin amagar la pertinença als seus respectius projectes polítics nacionals.

Fotografia: Viu Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here