Punt i final, sembla que definitiu, al llarg conflicte que ha viscut Sant Esteve Sesrovires en relació al polígon Sesrovires i del que elBaix.cat ha anat informant. El Tribunal Suprem ( a la fotografia) no ha admès el recurs de cassació interposat per la família Farràs contra l’Ajuntament en relació a l’enderroc d’11 naus ubicades en aquesta zona industrial. Amb aquesta inadmissió es tanca un llarg procés judicial iniciat l’any 2008 que dona la raó definitivament a l’Ajuntament.

El litigi va començar el 2008 quan van ser impugnades diverses llicències d’obres del polígon industrial Sesrovires, que es remuntaven als anys 90, per considerar que havien estat atorgades sense els previs instruments de gestió urbanística correctament aprovats. L’any 2010 una sentència en primera instància va declarar-les nul·les, afectant un total d’11 naus. La sentència va ser ratificada en ferm l’any 2013. L’any 2022 el TSJC va dictar la inexecució de la sentència evitant l’enderroc de les naus  i legalitzant-les definitivament. El polígon Sesrovires data dels anys seixanta i l’any 2018 l’Ajuntament en va iniciar les obres d’urbanització.

Per l’alcalde, Enric Carbonell, aquesta nova decisió, ara del Tribunal Suprem, “posa fi a la pressió dels demandants” per enderrocar les 11 naus. I afegeix que “és un motiu de celebració important per a tot el poble”.

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

Fotografia: Cadena SER

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here