El proper 27 d’octubre a dos quarts de 10 del matí, el presentador del programa “Està passant” de TV3, Toni Soler (a la fotografia), i els seus col·laboradors, Jair Domínguez i Judit Martín, hauran de comparèixer davant el Jutjat d’Instrucció número 6 de Sant Feliu de Llobregat.

El motiu és la denúncia presentada el passat 11 d’abril per l’organització ultraconservadora “Abogados Cristianos”, per un gag sobre la Verge del Rocío. La jutgessa els ha cridat a declarar com a investigats per un  presumpte delicte d’injúries. Segons aquesta organització , que actua com acusació particular, les expressions dels humoristes van ser “clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual” i exigeix que se’ls hi apliqui l’article 525.1 del Codi Penal que preveu penes de multa.

Soler va rebre el suport de TV3 i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que van considerar que l’esquetx, amb més o menys encert, s’emmarcava en la llibertat d’expressió. En una sessió del Parlament de Catalunya, PSC, Vox i Ciutadans van exigir que la paròdia es retirés de la web de TV3.

Sota el lema “Libertad religiosa, vida y família”, Abogados Cristianos s’ha constituït en Fundació i es dedica a criticar que la programació de Clan TV, el canal infantil de TVE,  té contingut LGTBI, o  les campanyes impulsades pel Ministeri d’Igualtat del Govern Central.

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here