Aquest dissabte, 10 de juny, Cervelló retrà homenatge al president de la Generalitat, Josep Tarradellas, fill predilecte del municipi, en el 35è aniversari de la seva mort.

El president es troba enterrat en el cementiri de Cervelló, juntament amb els seus pares, esposa i filla. L’acte servirà pe presentar el projecte de rehabilitació del panteó de la família que s’està dissenyant amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, institució que també presidí Josep Tarradellas.

Com cada any, tindrà lloc una missa  a l’Església de Sant Esteve, i l’acte institucional presidit per l’alcalde José Ignacio Aparicio, amb les ofrenes florals al monument de la Rambla que porta el seu nom. Posteriorment es visitarà el nou Espai Tarradellas ubicat a la Biblioteca municipal, que compta amb una exposició d’objectes personals que la família ha cedit a l’Ajuntament. Precisament el fill del president, Josep Tarradellas i Macià serà present en els actes

Josep Tarradellas i Joan va néixer a Cervelló el 19 de gener de 1899 i va morir a Barcelona el 10 de juny de 1988. Va ser conseller de la Generalitat republicana i president de la Generalitat a l’exili durant la dictadura franquista des de 1954. L’any 1977 va retornar a Catalunya com a president (a la fotografia)

Font: Ajuntament de Cervelló.

Fotografia: RTVE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here