La principal (i potser única) alegria d’ERC al Baix Llobregat derivada de les eleccions del 28 de maig s’ha produït a Sant Andreu de la Barca. La candidatura dels republicans FEM Sant Andreu va guanyar les eleccions amb claredat davant un PSC en crisi, que ha governat durant dècades la ciutat. Per aquest motiu la Federació d’ERC del Baix Llobregat i L’Hospitalet va escollir el Casino de Sant Andreu per celebrar el dilluns, 12 de juny, el seu congrés comarcal. Marc Giribet, que el dissabte es convertirà en alcalde de la ciutat, va donar la benvinguda a la militància, mentre que l’alcalde sortint del Papiol i president de la Federació, Joan Borràs, va fer la cloenda.

El motiu de la trobada va ser escollir les persones que representaran la comarca en les llistes electorals del 23 de juliol.

Joan Capdevila, candidat al Congrés

Joan Capdevila (Martorell, 1965) (a la fotografia) és membre del Congrés des del 2016, on ha estat President de la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme, i ara opta a tornar ser diputat. L’acompanyaran en posicions més secundàries Irina Moreno (Cervelló), Montserrat Vilardosa (Esparreguera), Joana Solsona (Vallirana) i Lluís Benet (Molins de Rei).

Joan Capdevila va adquirir notorietat als mitjans de comunicació quan l’any 2020 es va desmarcar del seu grup parlamentari i es va negar a donar suport a la Llei d’Eutanàsia al·legant les seves conviccions catòliques.

Coque García, candidat al Senat

Coque García, de l’Hospitalet, serà el representant de la Federació a la llista del Senat, on, com és sabut, ERC ha rebutjat la possibilitat d’elaborar una candidatura conjunta amb Junts per Catalunya.

García és Graduat en Ciència Política i Gestió Pública i és regidor de l’Ajuntament de l’Hospitalet des de 2015.

Font: ERC- Baix Llobregat i L’Hospitalet

Fotografia: NIUS

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here