Junts per Catalunya i el PSC han arribat a un acord per a la formació d’un “govern estable” per al mandat 2023-2027 a l’Ajuntament de Begues (a la fotografia).

En un comunicat conjunt ambdues formacions recorden que “sumen majoria absoluta al consistori” i que l’acord “es fonamenta en la voluntat de treballar per un Begues de benestar i progrés”.

Junts per Begues va aconseguir 5 regidors el 28 de maig i el PSC, dos. Així  doncs, la cap de llista de Junts, Mercè Esteve, torna a obtenir l’alcaldia, gràcies als vots del PSC.

Junts ha perdut en les recents eleccions municipals un regidor passant de 6 a 5, i el PSC n’ha guanyat un, passant d’un a dos. Mercè Esteve és alcaldessa des del 2011 i és també diputada del partit de Carles Puigdemont, Laura Borràs i Jordi Turull al Parlament de Catalunya. És vicepresidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, fet que no ha suposat cap obstacle per a que postconvergents i socialistes hagin arribat a un acord.

Begues En Comú Podem lamenta que no s’hagi produït un pacte d’esquerres

En Comú Podem, que va doblar la seva representació el 28 de maig, passant d’una regidora a dos, i del 7’3 % dels vots a més del 13%, ha emès un comunicat lamentat que no hagi estat possible bastir un govern progressista. Segons els Comuns, la reunió que van convocar amb PSC, ERC i CUP el passat dimarts, 6 de juny, no va donar fruits perquè alguns partits van al·legar “motius programàtics” i d’altres “referents a la qüestió nacional”. La suma dels quatre partits d’esquerres hagués suposat una majoria absoluta de 7 regidories i el 52’76 % dels vots de la ciutadania. En Comú Podem ha anunciat que treballarà des de l’oposició i des del carrer. Els seus dos regidors són Ana Ortega i Marc Guasch, després que qui ha estat regidora els darrers quatre anys, Guayarmina Saavedra, hagi decidit no continuar al consistori en aquest nou mandat.

Fonts: Junts i PSC, i En Comú Podem

Fotografia: Junts i PSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here