Tot apuntava cap aquí: el pacte existent els darrers quatre anys i el vot favorable d’En Comú Podem el 17 de juny a Lluïsa Moret, com alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, malgrat encara no existís cap pacte de govern. I l’acord ha arribat a posteriori, el divendres, 23 de juny ( a la fotografia).

El PSC va revalidar la seva majoria absoluta el 28 de maig amb el 48’43%  i 16 regidories. En Comú Podem va assolir el 6’27% i 2 regidories. A Sant Boi, a diferència del que va passar a la majoria de localitats del Baix Llobregat, no es va produir la unitat total a l’esquerra del PSC. Una candidatura denominada Esquerra Unida, que l’any 2019 havia aconseguit amb Podemos el 7’38% i 2 regidors, es va presentar confrontada amb En Comú Podem i es va quedar en un 4’05% dels vots i fora de l’Ajuntament.  En canvi, En Comú Podem va conservar els dos regidors que havia obtingut el 2019.

PSC i En Comú Podem han decidit “abordar conjuntament la transformació de Sant Boi de Llobregat i posaran les persones en el centre de les seves polítiques per no deixar ningú enrere”.

Les dues formacions volen continuar sumant per “desplegar l’Agenda Urbana 2030” i “millorar la vida de les persones amb polítiques útils per a la cohesió i la inclusió social, la igualtat d’oportunitats, el respecte de la convivència i la diversitat, el benestar animal, la lluita contra el canvi climàtic, la defensa de la igualtat de gènere, l’accés a l’educació, la cultura i l’esport com a motors de canvi, el desenvolupament de l’economia local i la generació de noves oportunitats, especialment per a les generacions futures”.

Assenyalen com a grans reptes de ciutat el trasllat de la caserna, el desmantellament de la subestació elèctrica, la transformació de l’entorn de l’Ateneu Santboià o la finalització de les obres de la variant de la C-245.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here