Les eleccions municipals del 28 de maig han comportat un canvi important en relació als ajuntaments que s’oposaven a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Tot i que Lluís Mijoler continua com alcalde del Prat de Llobregat, municipi on està ubicat l’aeroport, a Barcelona, Jaume Collboni, del PSC, un dels màxims partidaris de l’ampliació de l’aeroport, ha substituït Ada Colau a l’alcaldia de la capital catalana.

Al president d’AENA, el socialista Maurici Lucena (a la fotografia), li ha faltat temps per tornar l’ofensiva en el tema de l’ampliació de l’aeroport. Lucena ha reclamat, en una entrevista a La Vanguardia, que els nous consellers de Territori i Acció Climàtica de la Generalitat, d’ERC, canviïn la seva oposició actual al projecte d’AENA.

Lucena afirma que allargar la tercera pista 500 metres cap a l’est és l’opció més viable i adverteix que “sense el lideratge polític del Govern de la Generalitat, l’ampliació del Prat morirà”. El president d’AENA ha descartat que la Generalitat entri a formar part de la gestió de l’aeroport perquè AENA és el gestor aeroportuari més gran del món i cotitza en borsa, cosa que faria dependre la decisió dels seus accionistes.

Font: La Vanguardia

Fotografia: ABC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here