Diversos municipis del Baix Llobregat commemoren aquest dimecres, 28 de juny, el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+. Citem algunes de les activitats que es porten a terme, en una jornada en la que municipis de l’Estat espanyol governats pel PP i Vox estan posant obstacles a la celebració:

L’Ajuntament del Prat de Llobregat es suma un any més a la  commemoració (a la fotografia). L’objetiu és reivindicar i defensar els drets del col·lectiu a través de diferents activitats, formacions i xerrades. Aquest dia 28, des de primera hora del mati, la façana de l’Ajuntament llueix amb els colors de l’arc de Sant Martí. A la nit, serà el torn de la torre de l’aigua de la plaça Catalunya que s’il·luminarà amb els mateixos colors. La desfilada pels carrers de la ciutat es durà a terme aquest proper dissabte 1 de juliol sota el lema “Més que Orgull”.

A Castelldefels, on governa el PP, els actes ja estaven programats i no sembla que hagin de patir cap modificació, com a mínim aquest any: aquest dimecres, a la Plaça de l’Església, davant l’Ajuntament, es fa la concentració i la lectura del manifest de la jornada. El dissabte 8 de juliol tindrà lloc el concert “PRIDE (Orgull de Castelldefels)”.

A Pallejà, el municipi també es suma al Dia Internacional. Aquest divendres, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un acte institucional on es llegirà un manifest reivindicatiu reclamant respecte a la població LGTBI.

Esparreguera, sota el lema “Tenim molts motius per sentir orgull”, viurà el mateix dimecres, la lectura del manifest institucional, a les 12 del migdia, davant l’Ajuntament, i per la tarda es projectarà la pel·lícula Carmen y Lola.

Fonts: Ajuntaments del Prat de Llobregat, Castelldefels, Pallejà i Esparreguera

Fotografia: Ajuntament del Prat de LLobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here