Unió de Pagesos reclama l’actualització dels instruments de protecció del Parc Agrari del Baix Llobregat (a la fotografia) en el 25è aniversari de la seva creació.

El sindicat demana al Govern de la Generalitat la redacció del pla territorial sectorial agrari, tal com es defineix en la Llei d’espais agraris.

Unió de Pagesos també reclama un pla de gestió i desenvolupament que posi al dia les mesures necessàries que garanteixin el desenvolupament de l’activitat agrària com a font de subministrament d’aliments i es garanteixin les infraestructures que han de dotar de viabilitat agrícola al territori. I planteja que el Parc Agrari sigui declarat com a àrea d’agricultura periurbana.

A diferència dels grups ecologistes, Unió de Pagesos considera que la proposta d’ampliació de les zones d’especial protecció de les aus, presentada fa un any pel Govern de la Generalitat, “és una amenaça per una activitat agrària viable”.

La demanda sindical de la creació del Parc Agrari va culminar el 1998 amb la creació del Consorci com a instrument de protecció davant la degradació de l’espai, els robatoris i l’especulació urbanística entre d’altres amenaces.  25 anys després el debat sobre el paper del Parc Agrari continua obert.

Font: Unió de Pagesos Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here