L’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) va participar aquest passat dilluns, 26 de juny,  en la constitució de la Taula Nacional de l’Aigua ( a la fotografia).

Quim Bartolomé, sots-president de l’AMP i fins ara tinent d’alcaldia d’Acció Ambiental i Energia de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va assistir a aquest acte on va reivindicar la gestió pública de l’aigua com a garantia d’aquest bé col·lectiu, un dret humà reconegut per les Nacions Unides.

L’AMAP va aportar a la Taula Nacional propostes per fer front a la sequera i va defensar la importància de mantenir l’aigua sota una gestió pública.

L’AMAP agrupa 71 municipis catalans, així com empreses publiques d’aigua i entitats relacionades amb la gestió de l’aigua. Va néixer el 2018. L’Ajuntament del Prat hi aporta els seus més de 30 anys d’experiència en la gestió de l’aigua.

La Taula Nacional de l’Aigua està integrada pel Govern de la Generalitat i una trentena d’administracions, agrupacions agràries, sindicats, organitzacions empresarials, ambientals, turístiques, de recerca i socials. En la primera reunió les entitats socials i ecologistes van presentar-hi les propostes sorgides de la Cimera Social per la Sequera.

Fonts: Ajuntament del Prat de Llobregat i Ecologistes en Acció

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here