El 18 de juliol es va reunir la Junta Local de Seguretat de Castelldefels (a la fotografia), la primera sessió d’aquest organisme després de l’arribada al govern municipal dels partits PP i SOM. La lluita contra la inseguretat va ser una de les banderes de l’alcalde Manuel Reyes, del PP, durant la campanya electoral: ara ha traslladat alguna de les seves propostes a la Junta Local de Seguretat, formada per la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil.

Sense que la nota de premsa de l’Ajuntament aporti cap dada sobre quants habitatges estan ocupats de forma il·legal a Castelldefels, l’alcalde Reyes va anunciar la seva voluntat de crear una “Oficina Antiokupació” “per defensar els drets dels propietaris”.

L’okupació d’habitatges és una de les obsessions del partit d’extrema dreta Vox, que significativament no va obtenir cap regidor a Castelldefels, ja que Reyes assumia bona part de les seves propostes.

Impotència davant el top manta

L’alcalde popular va haver d’assumir a la reunió de la Junta Local de Seguretat que no és fàcil lluitar contra determinats fenòmens, com el top manta, que es produeix a Castelldefels com a d’altres ciutats turístiques.

Manu Reyes es va haver de limitar a demanar més recursos policials per acabar amb el top manta al municipi, una proposta que, atesa que la competència bàsica davant aquesta activitat és de la Policia Local, sembla que intenta desviar les responsabilitats de l’Ajuntament.

A la Junta Local es va deixar constància que els delictes a Castelldefels van baixar l’any 2022 un 12’2 % en relació al 2019, any previ a la pandèmia del covid-19.

Font i fotografia: Ajuntament de Castelldefels

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here