Unió de Pagesos s’oposa a l’autorització de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Terol i Begues (Baix Llobregat). El sindicat agrari ha presentat un recurs d’alçada a la Secretaria d’Estat d’Energia contra el projecte que ha de creuar 40 municipis catalans perquè considera que vulnera la normativa del sector elèctric i aspectes relacionats amb el medi ambient

A més, assegura que l’autorització de la MAT s’ha fet amb una “absoluta manca” d’anàlisi cap a les afectacions agràries i diu que el promotor de la línia “no ha complert amb les exigències legals”. En un comunicat, Unió de Pagesos ha explicat que proposarà a la Generalitat i les administracions locals que se sumin a la presentació del recurs.

La línia de 400 kV a la que s’oposen els pagesos ha de recórrer més de 182 km travessant l’Ebre, Tarragona, el Penedès i el Baix Llobregat i servirà per transportar energia fotovoltaica. El termini per presentar recursos d’alçada a acaba el pròxim 2 de setembre.

Per la seva banda, a principis d’agost el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va assegurar que el projecte estava subjecte a l’informe favorable de la Generalitat en matèria de biodiversitat.

Així mateix, el conseller va apuntar que el Ministeri de Transició Energètica estava posant “pressió” a la Generalitat perquè fos ella qui no donés llum verda al projecte i va carregar contra l’Estat. També es va mostrar en contra del projecte la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que va apuntar que la MAT tindria un “elevat” impacte paisatgístic.

Font: ACN

Font imatge: @uniopagesos

Il·lustració: Xavier Càliz

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here