Els eurovisius Blas Cantó i Miki Núñez actuaran a l’escenari central, que enguany serà al carrer Maria Aurèlia Capmany

El compte enrere ja ha començat. Esplugues viurà la Festa Major de Sant Mateu 2023 entre el dimecres 20 (dijous 21 és festiu local) i el diumenge 24 de setembre. Cinc dies d’intensa programació, que omplirà tots els racons de la ciutat de festa, cultura i solidaritat.

Les grans actuacions musicals nocturnes es repartiran enguany en dos grans escenaris: a la plaça Catalunya, a les nits de dimecres 20 i dijous 21, on actuaran grups de versions com La Banda del Coche Rojo i Pájaros Mojados; i al carrer Maria Aurèlia Capmany cantonada Lleialtat, que acollirà els espectacles del murcià Blas Cantó –participant al Festival d’Eurovisió el 2021– i el grup de versions La Central (divendres 22) i de l’egarenc Miki Núñez –eurovisiu al 2019– i sessió de dj en el marc de la festa Europa FM (dissabte 23).

També sonarà la música al parc de les Tres Esplugues, a partir de la nit de divendres 22, amb els concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars.

L’ELA i Juan Carlos Unzué protagonitzen el Pregó i el mocador

Sant Mateu tindrà un gran vessant solidari. Durant els dies previs es posarà a la venda un mocador de la Festa Major, amb referències a l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), per recaptar fons per investigar la malaltia. Un dels seus grans ambaixadors, l’ex esportista d’elit Juan Carlos Unzué, veí d’Esplugues i recent Premi d’Esports El Pont d’Esplugues, serà l’encarregat de fer el Pregó inaugural de les festes, la nit de dimecres 20 a l’Espai Corberó.

Com a novetat, el Pregó es podrà seguir també seguir en llenguatge de signes. L’aforament serà limitat.

La cultura tradicional, present

Un dels grans pilars de les festes és la cultura popular i tradicional. Dijous 21 ja hi haurà Cercavila d’entitats; divendres 22, el Correfoc de Boc de Biterna; dissabte 23, el Correfoc de Ball de Diables i la Diada Bastonera, i diumenge 24, la Diada Castellera, la Trobada de Gegants i Capgrossos i la Ballada de l’Esbart.

També tindran el seu espai altres entitats com la Societat Coral La Coloma, el Centro Aragonés de Esplugues, el Centro Cultural Andaluz Plaza Macael i l’Asociación Cultural Andaluza.

Els infants, grans protagonistes

El parc dels Torrents és l’epicentre dels jocs per a infants durant la Festa Major, amb el Parc de Jocs i Tallers (dissabte 23 i diumenge 24). A més, entre d’altres activitats familiars, el públic infantil podrà gaudir d’un gran espectacle de la mà de Lali BeGood (diumenge 24) a la rambla del Carme.

Festa Holi, Mercat ‘Esplugas City’…

Una activitat ja tradicional de Sant Mateu és la Festa Holi, que tindrà lloc la tarda de dijous 21 al parc dels Torrents.

El Mercat ‘Esplugas City’ omplirà de parades de venda de productes i d’activitats la part històrica del municipi entre divendres 22 i diumenge 24.

L’esport serà especial protagonista, ja que, a més dels habituals tornejos, com el d’handbol juvenil (s’avança al cap de setmana anterior, del 15 al 17 de setembre), al CEM Les Moreres, es farà una sessió contínua de fitness i activitats esportives al carrer, el dissabte 23.

Un Piromusical amb temàtica antiracista posarà el punt final. El programa de Festa Major, amb el detall de totes les activitats, arribarà a les bústies durant els propers dies. El pressupost de les festes és d’uns 230.000 euros.

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here