Sant Boi ha tornat a esdevenir símbol d’identitat col·lectiva i punt de referència de la vida política i institucional amb motiu de l’Onze de Setembre

Sant Boi ha acollit un cop més, aquest Onze de Setembre, el tradicional acte de la Diada. Amb l’aposta com a ciutat per una Catalunya pròspera, acollidora i de tothom, tot recordant la gran concentració de persones viscuda a la ciutat l’any 1976, als inicis de la transició.

L’ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova, a l’església parroquial de Sant Baldiri, ha aplegat a la ciutat representants de les principals institucions, partits polítics i entitats ciutadanes. El lliurament de la senyera ha estat a càrrec de l’entitat Aliments Solidaris Sant Boi, que enguany celebra el seu 10è aniversari.

L’acte ha estat encapçalat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra i Solà; la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que han fet l’ofrena conjuntament amb l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

Com cada any, l’ofrena floral, ha comptat també amb la presència de les alcaldesses i els alcaldes dels 30 municipis del Baix Llobregat i les entitats ciutadanes.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha fet des de Sant Boi una crida per “mantenir viu l’esperit plural, de diàleg, convivència i integrador” de la Diada de 1976 per poder viure en “una Catalunya més pròspera, més justa i més igualitària”.

També ha tingut un especial record per donar el condol davant les tragèdies d’aquests últims dies. Un record pel poble marroquí que estan vivint una tragèdia arran del terratrèmol del Marroc; escalf per les famílies davant l’accident ferroviari a Montmeló i recordar la figura de la cooperant catalana víctima a la guerra d’Ucraïna .

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here