Coincidint amb l’exposició “Paco Candel i els altres. Un retrat literari de la immigració a Catalunya”, ubicada al Centre Cívic Les Tovalloles, de Sant Feliu de Llobregat, de la que elBaix.cat ja ha informat,  i que encara es pot visitar fins el 28 d’octubre, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobrergat, que dirigeix Mari Luz Retuerta, impulsa un interessant cicle de cinc xerrades: “Migracions i ciutats”, totes a les 7 de la tarda, a la seu de l’Arxiu, en el marc dels actes del seu 40è aniversari.

El 10 d’octubre, la historiadora Angelina Puig parlarà de “L’ús dels testimonis en la història per conèixer l’abast del fenomen migratori” i l’arxivera Yolanda Corredera ho farà sobre  “Les migracions a través de les entrevistes de la Fundació Utopia”

L’Àngel Merino, professor, activista i exalcalde de Sant Feliu, explicarà el dia 17 d’octubre, el tema “Arrelament, lluites per una vida digna i la configuració de la ciutat democràtica”.

El 24 d’octubre serà el torn de l’arquitecta Núria Feijoo, que parlarà sobre “Creativitat, autoconstrucció , arquitectures precàries i negligència administrativa”.

El periodista Carles Olona, parlarà, el 7 de novembre, sobre “Migracions i repressió política ( 1940-1945)”.

I finalment, el 14 de novembre, tindrà lloc una Taula rodona de persones vinculades a diferents comunitats d’origen de migracions en cadena de Laujar de Andarax, Benassal, Tresjuncos, Salamanca, etc. coordinades per l’Eva Rosas, sociòloga.

L’organització és a càrrec del Memorial Democràtic de Catalunya, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, amb la col·laboració de l’AFAP i USLA.

Font: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Generalitat de Catalunya

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here