El centre d’urgències d’atenció primària, que ofereix servei les 24 hores, es traslladarà a una nova ubicació i duplicarà la seva superfície, el que li permetrà incrementar la seva capacitat i resolució. Comptarà amb més de 700 m2 i se situarà en un local cedit per l’Ajuntament a l’avinguda Salvador Allende

El Departament de Salut ha posat en marxa les obres del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Cornellà de Llobregat, en el qual invertirà més de 1,5 milions d’euros. En l’actualitat, aquest equipament que ofereix atenció urgent les 24 hores tots els dies de l’any es troba a la planta baixa del CAP Sant Ildefons de Cornellà i, amb aquesta actuació, es traslladarà a una nova ubicació on duplicarà la seva superfície, cosa que li permetrà incrementar la seva capacitat assistencial i oferir una millor atenció a la ciutadania.


El nou CUAP s’ubicarà en un local de 735 m2 cedit per l’Ajuntament de Cornellà i situat a l’avinguda Salvador Allende, núm. 31. Disposarà de 7 consultes, 1 sala d’emergències, 1 sala d’observació amb 6 boxos i 1 sala de radiologia, a més dels espais per a professionals, material i instal·lacions. Aquesta dotació de l’àrea assistencial implica que el CUAP guanyarà, respecte a les actuals instal·lacions, 1 sala d’emergències, 3 boxos més d’observació i 3 consultes addicionals, per la qual cosa augmentarà la seva capacitat d’atenció i resolució, alhora que millorarà la comfortabilitat dels usuaris i facilitarà la tasca dels professionals.

Està previst que les obres d’adequació del local tinguin una durada d’un any. A continuació es durà a terme la fase d’equipament amb el mobiliari, maquinària i material necessari per a la seva posada en funcionament.

El trasllat del CUAP també permetrà alliberar l’espai que ocupa actualment al CAP Sant Ildefons, i destinar-lo a l’equip d’atenció primària mitjançant una reforma que s’iniciarà quan el CUAP s’hagi traslladat a la seva nova ubicació.


Font: Departament de Salut (govern.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here