Aquest dimecres, 11 d’octubre, comencen les Festes de Tardor de Sant Feliu de Llobregat: elBaix.cat ja ha informat de la programació. Però la proximitat amb els greus aldarulls que va viure la veïna localitat de Molins de Rei, durant les seva Festa Major, fa quinze dies, ha encès totes les alarmes.

Els alts comandaments dels Mossos d’esquadra van celebrar el passat dijous, dia 5 d’octubre, a la seva seu central del Complex Egara, una cimera per tractar de donar resposta policial als problemes que s’han produït darrerament a Manresa, Vic o Molins de Rei, tot i que els mateixos Mossos adverteixen que, en alguns casos, al darrere hi ha problemàtiques socials que exigeixen un tractament transversal.

El comissari en cap del Cos de Mossos d’Esquadra, el baixllobregatí Eduard Sallent ( a la fotografia), va explicar als Matins de TV3 el passat divendres, que en el darrers vuit mesos s’han registrat 133 baralles tumultuàries a Catalunya. Sallent va afirmar que “és un moment de canvi social i volem garantir la cohesió i la convivència pacifica” i va apostar per més proximitat i visibilitat de la policia.

Aquest cap de setmana, els Mossos posaran a prova la nova estratègia contra els aldarulls a les Festes de Tardor de Sant Feliu de Llobregat. Sallent va explicar que s’ha dissenyat un dispositiu amb més presència d’agents d’ordre públic ( ARRO i BRIMO) i més filtres: es preveuen controls a l’estació de RENFE. La voluntat del Cos és dissuadir i evitar que es repeteixin fets com els de Molins de Rei, que ja han provocat diverses detencions.

Font i fotografia: TV3

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here