Els problemes a Rodalies són constants i  suposen un greu maldecap per a la ciutadania del Baix Llobregat. Sembla, doncs, lògic, que el Parlament analitzi la situació i més quan aquest tema forma part de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez.

Però no tothom comparteix la urgència del debat. Aquesta setmana, a la Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya, el PSC i Junts per Catalunya han fet valdre la seva majoria per retardar el Ple monogràfic previst sobre Rodalies, mentre que ERC, En Comú Podem i la CUP n’han defensat la urgència però han quedat en minoria. El Parlament celebrarà, doncs abans, dos plens monogràfics sobre energia ( el 24, 25 i 26 d’octubre)  i seguretat ( 7,8 i 9 de novembre), en els que el govern d’ERC patirà previsiblement més que en el de Rodalies, que ha quedat postergat fins el 21, 22 i 23 de novembre, molt poc abans que acabi el termini per investir Pedro Sánchez i quan les negociacions o bé estaran acabades o es trobaran en la seva fase final. ERC ha denunciat que “Junts i PSC han fet una pinça per desgastar ERC”.

La ministra socialista de Transports, la baixllobregatina Raquel Sánchez (a la fotografia), exalcaldessa de Gavà, s’ha negat durant tota la legislatura a negociar amb la Generalitat un possible traspàs integral de Rodalies de RENFE. Aquest traspàs serà previsiblament un dels temes fonamentals de debat quan es celebri el Ple monogràfic.

Font: Parlament de Catalunya

Fotografia: EFE

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here