El Festival elPetit – Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància s’expandeix enguany amb un total de 120 funcions, les quals estaran repartides a una trentena d’espais de tretze ciutats de l’estat espanyol, entre les que figuren Sant Esteve ses Rovires i Viladecans

La 19a edició de la cita programa una vintena de propostes que aposten pels nous llenguatges i el talent emergent, amb companyies procedents de set països diferents, com Holanda, Suècia, Alemanya, el Regne Unit, França, Portugal i Espanya.

El festival, adreçat a famílies amb infants de 0 a 5 anys, també es planteja com un punt de trobada per a professionals de la cultura, l’educació, l’acció social i la salut. La programació arrencarà l’11 de novembre i s’allargarà fins el 26.

El festival planteja 67 funcions familiars i 60 per a escoles. Hi ha tres estrenes absolutes, segons han destacat aquest dimarts els seus responsables durant la presentació feta aquest dimarts Sabadell, bressol d’aquesta iniciativa.

L’organització ha ressaltat que elPetit mantindrà un any més la seva essència, “amb experiències immersives d’alta qualitat, innovadores, enfocades a llenguatges contemporanis i que aposten pel talent emergent”.

A part de la cocapital vallesana, hi haurà espectacles a Barcelona, Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès, Igualada, Lleida, Olot, Benicàssim, Viladecans, Granollers, Sant Esteve Sesrovires, Madrid i Sant Llorenç des Cardassar.

Un dels nous increts d’aquesta edició és el Centre Penitenciari Quatre Camins, a Granollers, el qual se suma a les presons Wad-Ras de Barcelona i Brians 2, que ja formaven part del festival. La intenció d’incloure els centres penitenciaris és fomentar l’accessibilitat al festival, insisteixen els seus impulsors. En la línia d’universalitzar els espectacles, la direcció també aposta per incloure dues propostes específiques per a infants amb neurodiversitat.

Pel que fa a la vessant més formativa, elPetit programa l’espai ‘Mestres que es mouen’, amb dos tallers per a mestres d’escola bressol i d’educació infantil. Aquestes propostes es complementen amb ‘Artistes que es mouen’, una formació per als artistes que treballen espectacles per a canalla de 0 a 5 anys.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here