Aquest dijous 2 de novembre arrenca la 17a edició del Festival de cinema de la Mediterrània i el Llevant al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, una mostra que s’allargarà fins al diumenge 12 de novembre

A l’edició d’enguany s’han programat 17 títols de 10 països diferents, en un cicle que enguany posa el focus en pel·lícules dirigides per dones. S’exhibiran concretament 11 pel·lícules de 8 directores, de països com Tunísia, Marroc, Algèria, Líban o Kurdistan.

El mateix dia de la inauguració, serà el dijous 3 de novembre, a les 19.30 h, amb la pel·lícula Las cuatro hijas (Les filles d’Olfa), de la directora i guionista tunisiana Kaouther Ben Hania, nominada a millor pel·lícula al Festival de Canes i al de Valladolid, i guanyadora a Canes del Golden Eye a la millor pel·lícula documental del festival.

Les entrades ja es poden comprar de manera anticipada a CineBaix o per Internet als preus habituals. Per als socis i sòcies de CineBaix les entrades són gratuïtes (només a taquilla).

Pel·lícules i espais del Festival

Aquesta edició del Festival inclou quatre títols sobre la desfeta de la primavera àrab i la pervivència de l’Estat Islàmic: Harka, de Lotfy Nathan; Rebel, dels directors Adil El Arbi i Bilall Fallah i Kobane, d’Özlem Yasar. El festival també acollirà Bidasoa 2018-2023, del basc Fermín Muguruza; Una cuestión de honor, del director algerià Rachid Hami, així com el documental Rojek, de la directora Zayne Alyol.

Més enllà de la projecció de pel·lícules, el Festival també inclou en el seu programa espais de reflexió, conversa i intercanvi d’idees. Així, divendres 3 se celebrarà un cinefòrum després del film Harka, amb el títol Tunísia: gendarme d’Europa?, que comptarà amb la presència de Ricard González, politòleg i periodista freelance especialitzat en el món àrab.

Dissabte 4 arribarà el torn de la pel·lícula Kobane i un cinefòrum sobre el Kurdistan amb Jaume Pujades, que ha col·laborat amb Komuna Films a Rojava, i forma part del Rojava Information Center com a càmera i editor.

Un dia més tard, diumenge 5, després de la projecció de Rebel se celebrarà el cinefòrum Del desencís de les primaveres àrabs a la pervivència de l’Estat islàmic, amb un membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Dissabte 11 el film Houria (Libertad) actuarà com avantsala del debat sobre la Mediterrània amb ulls de dona, amb Marta Armengou, cofundadora i directora de Filmtopia (plataforma de continguts especialitzada en cinema fet per dones).

La darrera cita en clau de reflexió col·lectiva arribarà diumenge 12 amb la projecció de Bidasoa 2018-2023 i un cinefòrum sobre rutes migratòries amb Miguel Pajares, president d’honor de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi i membre d’Ecologistes en Acció.

L’agenda del Festival es completa amb la instal·lació al vestíbul de Cinebaix d’una exposició d’obres d’art d’artistes que han respost a la convocatòria promoguda des del Cicle Efímers – experiències artístiques, del Circuit d’Art de Sant Feliu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here