Aquest dijous, 2 de novembre, a les 7 de la tarda , l’Ateneu Santfeliuenc serà escenari de la presentació del llibre del professor Marc Carrillo “El derecho represivo de Franco (1956-1975)” (Editorial Trotta, 2023)

L’acte està organitzat per la USLA i serà presentat per l’advocat santfeliuenc i exdiputat al Parlament de Catalunya, Jaume Bosch.

Marc Carrillo, és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra i Diplôme d’Études Aproffondies (DEA) per l’Institut d’Études Politiques de París. Ha estat membre de la Junta Electoral Central i del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya. És autor de nombroses monografies i articles sobre Dret constitucional. Ha escrit sovint sobre qüestions relacionades amb la dictadura franquista i la Memòria Democràtica i col·labora habitualment amb l’Associació de Persones Expreses Polítiques del Franquisme. L’any 2019 va publicar “Derechos fundamentales y pluralismo jurisdiccional”.

L’obra del professor Carrillo estudia des d’una perspectiva jurídica els diversos períodes repressius de la dictadura. En paraules de Jaume Bosch ( El Temps, 2023) es tracta “d’una radiografia imprescindible del dret de la repressió franquista” i és “un discurs sòlid enfront dels intents de maquillar la dictadura”.

El llibre es presenta ara a Sant Feliu de Llobregat, després d’haver estat presentat a la Universitat Pompeu Fabra i a la seu nacional de CCOO a Barcelona.

Font: Ateneu Santfeliuenc

Fotografia: Editorial Trotta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here