L’acord d’investidura al que van arribar aquest dijous, 2 de novembre, el ministre Félix Bolaños, en nom del PSOE, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, inclou el traspàs integral de Rodalies de RENFE. El traspàs, que serà progressiu, inclourà no només els fons econòmics sinó també la infraestructura (vies, trens i catenàries). RENFE serà substituïda per una empresa mixta Estat-Generalitat que es dirà Rodalies de Catalunya.

L’acord deixa fora de joc la ministra en funcions de Transports, Raquel Sánchez (a la fotografia), exalcaldessa de Gavà, que veu desautoritzades totes les seves declaracions contràries al traspàs.

La ministra socialista havia declarat a La Vanguardia el 28 d’abril d’aquest any que el traspàs integral de Rodalies “no es pot fer per la seva complexitat”, i que no es podia transferir “la xarxa ferroviària d’interès general de l’Estat”. Va afegir que aquest servei és legal i constitucional.

Sánchez també havia afirmat a Catalunya Ràdio: “Encara no entenc què vol dir el traspàs de Rodalies”. I tot just el juny de d’enguany, assegurava, segons El Nacional.cat, que no es pot traspassar Rodalies “perquè forma part de la xarxa d’interès general de l’Estat”.

Aquesta actitud de negació del traspàs fa preveure dificultats per a què la política baixllobregatina pugui continuar al front del Ministeri de Transports.

Fotografia: La Sexta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here