La portaveu de Movem En Comú Podem Candela López Tagliafico, considera que l’actual govern format per PP i SOM Castelldefels, “fa mesos que coneixia la delicada situació econòmica de l’ajuntament” i demana que “actuï amb responsabilitat, treballant i administrant els recursos municipals sense excuses”

El govern municipal, format per PP i SOM Castelldefels, ha explicat els darrers dies en els mitjans de comunicació de l’ajuntament, la situació econòmica heretada de l’anterior govern municipal, que califiquen de molt delicada per la descompensació existent entre el balanç d’ingressos i despeses.

Movem En Comú Podem considera que aquest govern, que està a punt de complir els primers cent dies de treball al capdavant de l’ajuntament, “fa difusió d’una notícia que ja era prou coneguda per part de tots els partits polítics i la ciutadania de Castelldefels, que no aporta cap novetat i que en cap cas serveix per justificar la seva inacció d’aquests tres mesos de gestió del nou govern”.

Candela López Tagliafico, portaveu de Movem En Comú Podem, afirma que “l’actual govern format per PP i SOM Castelldefels fa servir excuses de mal pagador per justificar-se davant els veïns i veïnes de la ciutat. L’alcalde Manu Reyes va fer tota la seva última campanya electoral fent promeses com si es tractés de la carta als Reis Mags i ara s’adona que no pot complir res del que va prometre, com ara la construcció d’una comissaria de policia, un hospital, places d’aparcament, nous serveis de seguretat i neteja, noves instal·lacions esportives, centres cívics a tots els barris o un embarcador a la platja”.

López afegeix que “en tots els plens municipals, des de la tardor de l’any passat des del nostre grup vam alertar reiteradament al govern municipal anterior de la necessitat de comptar amb un pressupost nou i actualitzat per fer front a les despeses de l’any 2023. L’elevada inflació i l’augment de les despeses en partides energètiques de l’ajuntament, en combinació amb la baixada dels ingressos pel descens de l’activitat econòmica, demanaven una actualització del pressupost municipal per a l’any 2023 i vam oferir el nostre suport per treballar conjuntament de cara a la seva elaboració. Aquell pressupost no va arribar i els actuals governants de la ciutat ja sabien que s’havia d’afrontar una situació de tensió de tresoreria en els mesos següents”.

Des de Movem En Comú Podem es fa una crida a la responsabilitat del govern de PP i SOM per treballar i administrar els recursos municipals “sense excuses”, tenint en compte la situació econòmica de l’ajuntament, però sense que això serveixi com a excusa per justificar la manca de mesures de govern en aquests primers tres mesos de mandat.

La dirigent dels comuns afegeix que “la inactivitat política és un segell d’identitat propi del PP. Ja ho va demostrar en el seu primer mandat l’any 2011 quan no va aplicar cap mesura d’inversió ni millora a la ciutat amb l’excusa de la deficient situació econòmica de l’ajuntament”.

“Ara, en el nou mandat, aquest govern municipal no ha aplicat cap mesura extraordinària per afrontar les onades de calor a les aules dels centres educatius de la ciutat, no ha millorat el servei de neteja de carrers ni de recollida de residus. Hem tingut més problemes de seguretat viària que mai amb greus accidents de trànsit durant l’estiu. S’han suspès activitats com el festival cultural Trac-Atac i la Mostra de Cuina ocasionant un greu perjudici econòmic i d’imatge a Castelldefels. I no han fet res per preservar la zona de Ca n’Aimeric talant més de 80 arbres”, sentencia.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here