El dies 17 i 18 de novembre es celebren les 12es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat. El Casal de Cultura de Collbató, al Passeig Mansuet, número 9, acollirà el divendres 17 de novembre la primera de les Jornades. La del dissabte 18 de novembre consistirà en una visita guiada a l’itinerari geològic del Papiol.

El temes centrals d’aquesta edició són “ La geologia i la mineria al Baix Llobregat. Un patrimoni identitari a través de la història”.

El programa d’actes del divendres 17 inclou les conferències sobre “El patrimoni geològic del Baix Llobregat”  a càrrec de Roberto Espínola i “La importància dels estudis geològics en la planificació urbanística”  a càrrec de Carme Puig. La sessió del matí acabarà amb una taula rodona titulada “Recursos geològics del Baix Llobregat: ús i abús” amb la participació de Josep Bosch, Marc Campeny, Manuel Edo, Joan Rosell i Vinyet Solà. Per la tarda es farà una visita guiada a les Coves de Salnitre de Collbató.

Les Jornades, organitzades pel Consell Comarcal, el Centre d’Estudis Comarcals i l’Ajuntament de Collbató, “volen reflexionar i donar a conèixer la rica i valuosa diversitat geològica i minera de la comarca des de tres vessants: l’aprofitament dels recursos geològics, l’afectació de la geologia en la planificació urbanística i la contribució que fa la geologia a una forma de viure més vinculada i connectada a la natura gràcies a les eines que ens proporciona el coneixement geològic”.

L’acte institucional d’obertura anirà a càrrec de Gemma Rodríguez, alcaldessa de Collbató, de Genoveva Català, presidenta del CECBLL, i de Lídia Muñoz, consellera de Cultura i Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

Font i fotografia: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here