La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat portarà a terme demà dimecres 15 de novembre, a les 11 h, una prova de sirenes d’avís per risc químic greu. L’acció, que es produirà simultàniament a diversos municipis del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès, incorporarà per primer cop l’enviament d’una alerta als mòbils

Les sirenes de risc químic de diverses localitats baixllobregatines s’activaran demà dimecres en aquesta prova que té com a objectiu que la ciutadania general, però especialment les persones que es troben a zones de major risc químic, conegui tant el so d’inici de confinament com el so de fi de confinament.

Participaran en la prova Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Viladecans, Sant Boi, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Esparreguera, Martorell, Abrera, Olesa de Montserrat i Terrassa. Altres municipis veïns podran sentir el so de les sirenes d’aquests.

El darrer simulacre per risc químic es va portar a terme el 2019. En aquesta ocasió, com a novetat, s’inclourà l’ús de l’enviament d’alertes de protecció civil al mòbil, un sistema que ja es va testar a algunes localitats de la comarca el passat 14 de setembre.

Una campanya amb el focus en els més vulnerables

L’acció forma part d’una campanya per informar la població de les mesures de protecció que s’han de prendre en cas d’accident en un establiment industrial.

Amb aquest objectiu, s’han penjat cartells i repartit fullets en llocs concorreguts i s’ha fet també una comunicació específica per als centres docents, als quals s’ha animat a participar en un simulacre de confinament.

Al Prat, per exemple, l’Ajuntament ha reforçat la campanya que es fa des de Generalitat, focalitzant-la en les persones més vulnerables i també les més exposades.

Les campanyes d’informació a la població són accions obligatòries per als municipis afectats per riscos de protecció civil.

Com s’ha d’actuar en cas de risc real

Davant d’una avís per risc químic greu mitjançant el so de les sirenes, la recomanació general d’autoprotecció és el confinament, és a dir, el tancament a casa o a l’edifici més proper. És necessari tancar portes i finestres, aturar els sistemes de climatització i ventilació i, preferiblement, ubicar-se a les habitacions interiors. Cal tenir en compte que els vehicles no són llocs segurs on refugiar-se.

La gent gran, els infants i les persones amb problemes respiratoris requereixen un seguiment més intens del seu estat de salut. En cas que els infants es trobin en centres educatius, no cal anar a buscar-los, ja que el professorat està format per respondre a aquestes situacions.

Es pot consultar més informació sobre com actuar en cas de risc químic al web de Protecció Civil.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here