Els tres finalistes han estat seleccionats entre una trentena de projectes de centres assistencials o d’innovació sanitària catalans.

• El projecte guanyador es donarà a conèixer en el transcurs de l’acte de lliurament del premi, el proper 11 de desembre, a Viladecans The Style Outlets.

• El premi està dotat amb 15.000 euros i compta amb la col·laboració d’IDIBELL – XarSMART.

Viladecans The Style Outlets celebrarà, el proper 11 de desembre, l’acte de lliurament del II Premi d’Innovació en Salut VTSO, en el qual es donarà a conèixer el projecte guanyador, que se seleccionarà entre els tres finalistes, resultat de la deliberació del comitè avaluador.

Aquesta segona edició ha obtingut un gran èxit de convocatòria. S’han presentat gairebé una trentena de projectes d’equips i departaments d’alguns dels més rellevants centres assistencials o d’innovació sanitària de la província de Barcelona, als quals sesumen també centres de la xarxa XarSMART situats en altres províncies catalanes.

El propòsit del premi, que està dotat amb 15.000 euros i compta amb la col·laboració d’IDIBELL – XarSMART, és impulsar la transferència al mercat i a la societat de projectes d’alt nivell dins del camp dels productes sanitaris, la salut digital i les teràpies avançades.

Els tres projectes finalistes

“Projecte ODISSEA”, presentat, en la categoria de Salut digital, per l’Institut d’investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona. Planteja el desenvolupament d’un programari per a millorar el procés assistencial de l’infart agut de miocardi mitjançant l’optimització de la coordinació i el flux d’informació entre els sanitaris responsables dels pacients.

El resultat és una considerable reducció del temps de tractament i una millor selecció dels casos.

“Projecte CONAN” – [Controlled-replication Oncolytic Adenovirus] presentat, en la categoria de Teràpies avançades, per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Persegueix generar un adenovirus oncolític de replicació controlada per al tractament del càncer, a través d’un sistema que permet controlar a voluntat quan la teràpia avançada (CELYVIR) ha de començar a replicar aquest virus.

“Projecte SEALING SYSTEM”, presentat, en la categoria de Productes sanitaris, per l’Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona; l’Hospital Clínic de Barcelona; i l’Institut Químic de Sarrià. Proposa el nou desenvolupament d’un sistema de segellament per a prevenir la ruptura iatrogènica – conseqüència no desitjada de la intervenció mèdica – de membranes amniòtiques. S’aplica després d’una cirurgia fetal endoscòpica, aconseguint evitar complicacions de la cirurgia i reduint la prematuritat.

El premi en Innovació en Salut VTSO, creat per Viladecans The Style Outlets l’any 2022, s’emmarca en el seu compromís de generar un impacte positiu en la comunitat en la qual opera.

Sobre Viladecans The Style Outlets

Viladecans The Style Outlets és l’únic centre outlet dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb excel·lents comunicacions amb la ciutat i l’aeroport del Prat. En una superfície de 19.800 m2, compta amb més de 80 primeres marques catalanes, espanyoles i internacionals de moda, complements, calçat, esport i llar, a més d’una variada oferta de restauració i serveis com a personal shoppergratuït, consigna de bosses i equipatges, sala de lactància, punt d’informació turística o taulell TAX

Free, entre altres. El centre de Viladecans pertany a The Style Outlets, marca d’outlets líder a Espanya amb 5 centres, més de 350 botigues i 87.000 m² de superfície comercial. Situats a Madrid (San Sebastián de los Reyes, Las Rozas i Getafe), Barcelona (Viladecans) i Coruña (la Corunya), ofereixen primeres marques nacionals i internacionals amb descomptes mínims garantits del 30% durant tot l’any que, en temporades de descomptes addicionals, poden arribar fins al 80%. The Style

Outlets és present a Itàlia, Alemanya, França, Holanda i Espanya amb 11 centres en total, prop de 1.700 botigues i més de 800 marques nacionals i internacionals. Els centres The Style Outlets són gestionats per la multinacional espanyola NEINVER, companyia líder en gestió de centres outlet a Espanya i Polònia i segona a Europa.

Sobre XarSMART

XarSMART és una iniciativa impulsada per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i finançada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que treballa en capacitar l’ecosistema català de ciències de la salut, per generar noves tecnologies mèdiques i noves empreses, i incrementar la transferència al mercat de projectes d’alt nivell en les àrees de medicina personalitzada de precisió, productes sanitaris i ciència de les dades. XarSMART està formada per 13 institucions membre, un total de 30 grups de recerca, i més de 345 investigadors.

Entre les diferents activitats desenvolupades, el impuls d’iniciatives com els premis “Innovació en Salut VTSO-XarSMART” busca accelerar el procés de transferència i donar suport als projectes innovadors de la xarxa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here