Torna el Barnsants el 2024. Aquest passat 28 de desembre se’n va presentar la programació. Seran més de 100 concerts contra “la onada reaccionària i neofeixista que envolta Europa”, en paraules del fundador del festival, Pere Camps  (a la fotografia amb Laura Camps de Agorreta). El festival de cançó d’autor homenatja Joan Salvat Papasseit, en el centenari de la seva mort, i el 50è aniversari de la Revolució del Clavells, que va acabar amb la dictadura portuguesa el 1974, esdeveniment que recorda el cartell d’enguany (a la fotografia).

D’entre el centenar d’autors i autores podem citar Les Kol.lontai, Renado & Clara, Clara Peya, Pep Sala, Pi de la Serra, Paco Ibáñez, Miquel Gil, Borja Penalva, Tomeu Peña, Marc Parrot, Toti Soler i Gemma Humet o La Maria, entre molts d’altres. El festival programarà actuacions arreu dels Països Catalans, incloent-hi el País Valencià, les Illes Balears i l’Alguer.

Viladecans, Sant Boi, Sant Feliu i Olesa de Montserrat

El Festival tindrà una presència destacada a la comarca del Baix Llobregat, amb concerts en quatre localitats: Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Olesa de Montserrat.

El 16 de febrer, a les 8 del vespre a l’Atrium de Viladecans, actuarà Manuel Gerena, un dels “cantaors” més prohibits de la història.

El 9 de març, a les 8 del vespre, la Unió Extremenya de Sant Boi de Llobregat acollirà el concert d’Alba Luz, una artista multidisciplinar que fusiona poesia i música dins el seu projecte com a cantautora.

El 16 de març, a les 8 del vespre, el Barnasants aterrarà a l’Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat amb el concert col·lectiu en homenatge i record d’un dels exponents màxims de la Nova Cançó, el cantautor d’Alcoi, Ovidi Montllor. Hi actuaran artistes com Cesk Freixas, Pau Alabajos, Merixell Gené, Xiomara Abelló, Gem, o Jordi Montañez.

El mes d’abril està previst un concert de Gemma Humet a Olesa de Montserrat. amb la data pendent de confirmació.

El 14 d’abril, a les 8 del vespre, serà novament el torn de Sant Boi: la Unió Extremenya serà l’escenari del concert de Javi Jareño, el cantautor i guitarrista de Santa Coloma de Gramenet amb 6 discos editats.

El 26 d’abril a les 8 del vespre, l’Atrium de Viladecans acollirà el concert de Joan Isaac, el cantautor d’Esplugues de Llobregat, i l’actriu Carme Sansa: “Què li hem fet a aquest planeta?”.

El conegut cantautor madrileny Ismael Serrano actuarà el 19 de maig a les 8 del vespre, a la Sala Gran de  l’Atrium de Viladecans, amb “La canción de nuestra vida”. Serà el concert de cloenda del Barnants 2024.

 

Font i fotografia: Barnasants

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here