És el nou millor resultat de la pilot de KH-7 en una etapa del Dakar amb cotxe. A la classificació general ascendeix a la 17a posició

«Sabíem que avui seria millor dia per prémer una mica més. La part final de l’etapa ha estat més neta i oberta. Ens hem divertit molt els últims 30 quilòmetres a les dunes».

«Anem molt millor que l?any passat. Sabia que el cotxe era més competitiu que l’altre, però no ho fos tant. Tot l?equip està treballant molt bé».

L’inici del Ral·li Dakar 2024 ha estat més que prometedor per a Laia Sanz. A la quarta etapa, que tanca la primera marató de la present edició, la de Corbera va fer una altra demostració del seu potencial en finalitzar en la 14a posició absoluta, a poc més de 16 minuts del primer, i la tercera de la seva categoria –la T1.2, reservada a vehicles de dues rodes motrius–. Aquest resultat millora el registre que va establir fa tres dies, quan va ser 16a, una classificació que ja es va intuir aleshores que no trigaria a superar.

A la general, guanya tres llocs i ja és 17a absoluta, mentre que en 4×2 es manté segona.

A l’especial d’aquest dimarts que va transcórrer entre Salamiya i Al-Hofuf (Aràbia Saudita), de 698 quilòmetres totals i 299 cronometrats, la pilot baixllobregatina va seguir el seu propi full de ruta a la perfecció. Abans d’ahir va voler preservar la mecànica, prescindint de la classificació, per atacar ahir amb la tranquil·litat que al final de la jornada recuperaria el servei d’assistència de l’astara Team.

“Sabíem que avui seria millor dia per prémer una mica més. Al principi m’ha costat una mica trobar el ritme. Hem comès un petit error de navegació que ens deu haver costat un parell o tres de minuts, però després hem anat molt millor; hem treballat molt bé Maurizio i jo, ajudant-nos i solucionant les dificultats del recorregut. Hi havia alguns punts que, ficats a la pols d’altres cotxes, eren difícils pel que fa a la navegació, perquè amb menys visibilitat costava trobar el camí correcte, però tot ho hem anat superant bé. La part final de l’etapa ha estat més neta i oberta. Ens hem divertit molt els últims 30 quilòmetres a les dunes”, va comentar satisfeta.

De moment, la pilot catalana, copilotada per l’italià Maurizio Gerini, està sent propietària del seu destí en la que és la seva tercera participació en cotxes, gràcies al bon funcionament del 02 Concept i de tot l’equip. Un pas endavant que no dubta en reconèixer i agrair: “Anem molt millor que l’any passat. Sabia que el cotxe era més competitiu que l’altre, però no ho fos tant. Tot l’equip està treballant molt bé, i de moment estem tenint la sort que no estem tenint cap problema que ens endarreri. Toquem fusta!”.

El repte per a la dupla hispanoitaliana serà afrontar la gran quantitat de dunes que ha preparat l’organització al menú dels propers dies, en què el Dakar entrarà al temut Empty Quarter (lloc buit). “Veurem com anem amb un cotxe de tracció només a les rodes del darrere en aquestes dunes més complicades que ens esperen, encara que de moment està anant molt bé”.

De moment, avui dimecres la pilot de KH-7 i el seu copilot tindran una especial de 118 quilòmetres 100% sobre sorra, després d’haver cobert prèviament un enllaç de més de 500 quilòmetres.

Classificació etapa:

1. Sébastien Loeb (Prodrive) 2h 36’02”

2. Yazeed Al-Rajhi (Toyota) +01’08”

3. Nasser Al-Attiyah (Prodrive) +01’22”

4. Carlos Sainz (Audi) +05’08”

5. Stéphane Peterhansel (Audi) +05’59”

14/3 (T1.2). Laia Sanz (astara) +16’38”

Classificació general:

1. Yazeed Al-Rajhi (Toyota) 15h 44’39”

2. Carlos Sainz (Audi) +04’29”

3. Nasser Al-Attiyah (Prodrive) +11’03”

4. Lucas Moraes (Toyota) +19’31”

5. Mattias Ekström (Audi) +19’42”

17/2 (T1.2). Laia Sanz (astara) +01h 16’31”

Font: laiasanz.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here