Diversos municipis de la comarca estan entre els 140 municipis catalans on, a partir del febrer, es veurà limitat el preu del lloguer en ser declarats per la Generalitat com a zona tensionada pel que fa a l’accés a l’habitatge

Això es tradueix en què el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicat l’IPC i en el cas dels pisos que entrin de nou al mercat de lloguer i quan es tracti d’un gran tenidor, és a dir, persones físiques o jurídiques amb almenys cinc immobles en propietat, el lloguer no podrà ser superior al preu que marqui l’índex de referència per a un carrer determinat.

El govern espanyol s’ha compromès a aprovar i publicar, en les pròximes setmanes, aquest índex de referència, que no serà homogeni per tot Espanya, i serà una barreja entre l’índex català, que es basa en les fiances del lloguer que es dipositen a l’Incasòl, i aquell en què estava treballant el ministeri, basat en la declaració de la renda, però ponderat, i depenent de les característiques de les zones geogràfiques.

Segons la llei d’habitatge, la vigència de la declaració de zones tensionades serà de tres anys i es podrà prorrogar per anualitats. La regulació afectarà els contractes, ja siguin nous o prorrogats, que se signin a partir de l’entrada en vigor. No tindrà efectes retroactius.

L’obra nova en queda al marge i es permetrà apujar el preu més enllà si s’han fet reformes importants al pis.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here