La decisió afecta una escola amb una llarga trajectòria a la ciutat, a punt de celebrar el 50è aniversari de la seva creació

La mateixa escola ha fet públic que el departament d’Educació de la Generalitat, a través dels Serveis Territorials de la comarca, han plantejat el tancament del centre educatiu municipal, a causa del baix nombre d’inscripcions i el seu alt nivell de segregació.

Aquest anunci no ha agradat ni a la comunitat política ni a l’educativa del municipi. L’Ajuntament de Gavà, en un comunicat ha expressat el seu rebuig a la mesura i ha assegurat que “l’escola està duent a terme molt bona feina” i defensen que el tancament és una “proposta unilateral” del departament d’Educació.

En Comú Podem Gavà va mostrar al ple el seu “profund rebuig” cap al tancament de l’escola. La formació violeta assegura que, “en cas de produir-se, el tancament d’una escola pública seria una pèssima notícia per a la nostra població, una notícia que demostra el desinterès del govern de la Generalitat per l’educació pública i l’objectiu de la qual serà beneficiar les escoles dàmbit concertat o privat”.

Des d’En Comú Podem Gavà no han dubtat en “donar suport” a l’escola Juan Salamero, “la seva gran tasca en aquests 50 anys de servei i el seu projecte educatiu a la nostra ciutat, i per tant rebutgem de forma contundent el tancament de l’escola”. I, finalment, asseguren que el seu model és “educació pública, gratuïta i de qualitat”.

Des de l’escola, han reaccionat iniciant una campanya a xarxes socials per evitar el tancament del centre educatiu, i recorden que fa una dècada el Parlament ja va aprovar una resolució que instava el Govern a mantenir oberta l’escola, i a més, presentada per ERC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here