Un escenari innovador, la Nau de l’MTK Space, ubicada al Polígon Matacàs, al carrer Anselm Clavé, 17, nau 15, de Sant Feliu de Llobregat, acollirà aquest dimarts, 23 de gener, a les 6 de la tarda, la presentació del llibre que recull els resultats de la 12a Convocatòria de Recerca Col·lectiva del Baix Llobregat.  Aquesta recerca ha estat impulsada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ( CECBLL).

El llibre resultant es titula “ Teixint solidaritats al Baix Llobregat. Història, realitat  i perspectives cooperatives (1900-2023)”. En l’acte, que segons els organitzadors vol ser una sessió de reflexió sobre el futur del cooperativisme a la comarca, intervindran el director de la recerca, l’economista Josep Lluís Martínez-González, i autors i autores del llibre. L’acte ha estat organitzat pel CECBLL i MTK Space i té el suport de “e/s economia social. Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat” i del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) ha col·laborat en la recerca.

L’obra està dedicada a la historiadora de Molins de Rei, Gemma Tribó, que ens va deixar fa uns mesos, i que aporta de forma pòstuma un estudi sobre els sindicats cooperatius agraris a la comarca.

El llibre recull també estudis sobre cooperatives de consum, d’habitatge o de les indústries culturals, i analitza casos com els de la cooperativa de la Colònia Güell, les de Gavà, les de producció durant la II República, les sorgides durant i  malgrat la dictadura (com les d’ensenyament o de treball associat), l’Escola Cooperativa el Puig d’Esparreguera o la Comunitat Minera Olesana.

Entre els autors i autores, a més del mateix Josep Lluis Martínez- González i de la Gemma Tribó,  hi trobem Francisco J. Medina-Albadalejo, Josep Padró, Josep Campmany, Miguel de la Fuente, Miguel Garau, Dolors Camats, Dolors Feixas, Joana Llordella, Albert Marsà i Joan Arévalo, molts d’ells col·laboradors habituals del Centre d’Estudis Comarcals, que a través d’Edicions del Llobregat ha editat una obra fonamental per entendre la realitat del Baix Llobregat.

Font i fotografia: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here