● El Torneig, organitzat per la Penya Blaugrana de Cervell, se celebrarà aquest dissabte 10 de febrer. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cervelló, el Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Baix Llobregat.

● El Torneig inclusiu de futbol 7, mixt i obert a participants de totes les edats, és el primer que se celebra al municipi de Cervelló. El Juga Verd Play, sistema de competició impulsat pel CEBLLOB, regirà el torneig que comptarà amb 150 participants d’ambdós sexes procedents de 8 clubs diferents de la comarca.

“Volem oferir a totes les persones amb algun tipus de discapacitat la possibilitat d’interrelacionar-se amb jugadors i jugadores d’altres clubs alhora que donem visibilitat a la inclusió en el món de l’esport”, així ens explica l’objectiu d’aquesta iniciativa Andrés Castillo, president de la Penya Blaugrana de Cervelló, entitat organitzadora del campionat.

Per portar a terme tota l’organització, la Penya Blaugrana de Cervelló ha comptat amb l’ajuda de Barcelona Cup Events SL, una empresa especialitzada en esdeveniments que ha ofert els seus serveis professionals de forma totalment desinteressada. “Volíem posar el nostre granet de sorra per fer possible una iniciativa tan positiva”, explica Pau Garcia de Barcelona Cup Events SL.

Suport institucional al valor de la inclusió al món de l’esport

El torneig, que compta amb la participació de 10 equips de 8 clubs diferents i aglutina 150 participants d’ambdós sexes amb diverses discapacitats, tant físiques com cerebrals, se celebrarà aquest dissabte, 10 de febrer, al camp municipal de Cervelló.

“Vam oferir les nostres instal·lacions perquè ens va agradar molt el projecte, ja que amb el campionat ampliem les possibilitats d’un col·lectiu que compta amb una oferta esportiva molt més limitada”, explica José Ignacio Aparicio, alcalde de Cervelló, qui afegeix que des del Departament de Benestar Social i Esports s’estan portant a terme moltes altres iniciatives per garantir la igualtat i la inclusió a la pràctica esportiva.

Per la seva banda, Montserrat Canas, consellera d’inclusió del Consell Comarcal del Baix Llobregat, entén la iniciativa com una forma de conscienciar a la societat sobre la necessitat de potenciar un esport més inclusiu al Baix Llobregat.

“Des del primer moment vam pensar en el suport del Consell Esportiu del Baix Llobregat perquè és l’entitat esportiva de la comarca, i perquè el CEBLLOB sempre ha defensat el seu compromís amb l’educació en valors a través de la pràctica esportiva”, afegeix Montserrat.

El Juga Verd Play serà el model de competició que regirà el torneig

“Des del Consell, sempre estem oberts a donar suport a totes les iniciatives alineades amb el compromís d’oferir l’esport a tothom, ja que part del nostre objectiu com entitat és no deixar fora a ningú de la pràctica esportiva. La inclusió és un valor inherent als jocs escolars”, apunta Eva Calbó, secretària tècnica i gerent del Consell Esportiu del Baix LLobregat.

El Consell no només col·laborarà amb el torneig oferint obsequis a tots i totes les participants sinó que el Juga Verd Play, el sistema de competició impulsat per l’entitat que posa els comportaments cívics com la tolerància, el respecte o l’empatia a l’espai de joc per davant de la competició, serà el que regularà el torneig oferint la possibilitat als tutors i tutores de joc de premiar les accions positives més destacades que es donin a la competició mostrant una targeta verda que reforçarà el bon comportament de tots els agents.

Consell Esportiu del Baix Llobregat

És una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors a la comarca del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here