Un dels millors exemples de l’arribada del populisme anti-partits a les institucions es va produir a les eleccions municipals del 28 de maig al Prat de Llobregat. Un grup acabat de crear, Jóvenes y Pensionistas Decidimos (JPD), va obtenir el 7’9 % els vots i dos regidors. No van poder impedir la clara victòria de l’alcalde Lluís Mijoler, dels Comuns, però van quedar a només un regidor d’ERC, van empatar amb PP i Vox i van superar a Junts per Catalunya, que només en va aconseguir un. Segurament van contribuir a que Ciutadans i Valents quedessin fora del consistori.

Però transcorreguts només vuit mesos, el cap de llista, Jorge Monteagudo, i el número 2 de la llista, Mario Cifuentes, que fins ara han estat regidors, han presentat la seva dimissió. I no tan sols això: segons informa el Periòdic Delta, ni la candidata número 3 ( Susana Suárez) ni el número 4 ( Blas Corredor) entraran a l’Ajuntament. Ho hauran de fer la candidata número 5, Isabel Fernández, i el número 6, Agustí Mataró, fill d’un històric exregidor del PSC: un salt considerable en la llista electoral presentada a la ciutadania.

Les dimissions s’han produït unes setmanes després que el primer Congrés com a partit de Jóvenes y Pensionistas Decidimos, elegís el passat mes de desembre com a president Pedro Serra Guerrero. Segons ha declarat Serra al Periòdic Delta “No existeix cap crisi al partit ni cap polèmica interna. És sorprenent que els dos dimiteixin alhora, és cert, però quan em vam comentar els seus problemes els vaig demanar que millor així que fer-ho de manera esglaonada i provocar més comentaris”. Serra atribueix les dimissions a problemes personals i a l’avançada edat dels fins ara regidors.

Fonts: Periòdic Delta i ElPrat Digital

Fotografia del Ple municipal: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here