Avui dia, estem acostumats a fer fotos de quasi tot el que fem: llocs on anem, paisatges que veiem, menjars que tastem, excursions que fem, trobades amb amics i amigues… i a compartir-ho a les xarxes socials

Si sou dels que us agrada compartir les vostres experiències, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat us anima a què no deixeu el mòbil ni un segon. Si us agrada fer fotos, aquest post us interessa!

A continuació, us presentem el tercer dels deu llocs desconeguts del Baix Llobregat per fotografiar: 

Carrer de Montserrat o carrer de la Rectoria d’Esplugues de Llobregat

Els carrerons amb encant no podien faltar en aquest llistat, i al Baix Llobregat tenim carrers que enamoren! Estrets, amb flors, de pedra…

Si aneu a Esplugues de Llobregat, heu de passar sí o sí pel carrer de Montserrat, també conegut com a carrer de la Rectoria.

És un dels carrers històrics del nucli antic i un lloc on sembla que s’hagi aturat el temps!Sinuós i situat al costat del torrent de la Creu, és un camí ral que us transportarà al passat i ideal per visitar en diferents èpoques de l’any.

El carrer Montserrat  forma part d’un singular conjunt paisatgístic de caire pintoresc que evoca un temps rural, avui ja desaparegut. El carrer curvil.lini i en pendent, descendeix fins a desembocar al pont d’Esplugues tot vorejant alguns trams de l’actual parc dels Torrents.

El seu origen està lligat a l’emplaçament de l’antiga església, per on s’hi accedia en els inicis. Entre les seves meravelles hi podem trobar el safareig i el pou de Can Cargol (s.XVII?). La masia, situada just davant, està formada per tres cossos, distribuïts en planta baixa i pis, amb teulada a dues vessants. A la façana, hi destaquen el rellotge de sol i l’asimetria de les finestres, emmarcades amb pedra.

Posseeix un arc peraltat al vestíbul d’accés i festejadors amb magnífiques reixes a les finestres. Al seu costat, localitzem Can Bielet (s.XVI?) que contribueix a accentuar el tipisme del carrer. La masia, amb rellotge de sol, és de tipus basilical, dividida en tres cossos, el central més elevat; posseeix un portal d’arc de mig punt, l’accés del qual es troba alçat del nivell de terra.

Entre ambdues masies  hom pot localitzar l’espai que donava accés a l’anterior església. L’empedrat del carrer té diferents figures fetes amb canto rodat: estrelles, mitja lluna, sol, mà i mar que configuren, segons idea de l’artista Xavier Corberó, un petit i insòlit univers per als passejants.

Baixant pel carrer s’observen habitatges que incorporen alguns elements d’interès com un arc conopial d’estil neogòtic d’un dels balcons o les baranes de ferro forjat amb motius florals de llenguatge modernista.

Si publiqueu una foto al vostre Instagram ja veureu com us començaran a preguntar: “Uauuu… on l’has feta?”.

 

Font: Consorci de Turisme del Baix Llobregat i Ajuntament d’Esplugues

Imatge: O. Rodbag / Arxiu: Turisme Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here