Les línies N20 i N13 tindran servei de baixada a demanda per a dones i menors a la localitat baixllobregatina, a partir de l’1 de març

L’Ajuntament i l’AMB van presentar dimecres, 7 de febrer, el conjunt de millores i novetats que s’estan incorporant de forma progressiva i continuada al servei de Bus Metropolità de Sant Boi.

L’acte va comptar amb l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i amb el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón.

N20, la nova línia nocturna

La posada en servei de la nova línia de Bus Metropolità nocturn N20 va ser la principal novetat presentada, incorporada recentment a la xarxa de transport de Sant Boi. Aquesta línia fa possible una connexió ràpida i directa entre Sant Boi i el centre de Barcelona (pl. Catalunya) tots els dies de l’any cada trenta minuts fins a la matinada.

El recorregut de la N20 segueix el traçat de la C-31, oferint un temps de trajecte molt més reduït, de només 40 minuts. A més, té connexió amb l’entorn de l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals. També enllaça amb la major part de la xarxa de Nitbus i altres mitjans de transport públic (Metro, FGC i Rodalies). La nova línia complementa el servei ofert per la N13.

Parades a demanda a les línies nocturnes

Aquestes dues línies del Nitbus, la N20 i la N13, incorporaran a partir de l’1 de març el servei de baixada a demanda a tot el terme municipal. Aquest servei s’adreça a persones en situació de vulnerabilitat, preferentment dones i menors d’edat, que podran demanar baixar fora de les parades delimitades als recorreguts.

Caldrà avisar prèviament el personal de conducció, que aturarà el vehicle en el lloc més pròxim i segur, sempre en un tram urbà i al costat de la vorera o sobre un pas de vianants.

La baixada a demanda ja funciona actualment en algun tram de la línia N13, però des de març ho farà a les dues línies i al llarg de tot el seu recorregut al municipi.

Autobusos articulats amb més capacitat a la línia X79

Durant els últims dos mesos, l’AMB ha fet treballs per adaptar diverses parades de Sant Boi perquè els autobusos articulats s’hi puguin aturar i puguin recollir i deixar el passatge de manera còmoda, accessible i segura.

Els treballs han consistit a allargar, substituir o instal·lar noves plataformes accessibles de cautxú a un total de sisparades. També s’han fet petites modificacions a l’espai públic per facilitar el gir d’aquests vehicles.

La línia X79 ha començat a incorporar aquests busos,que poden traslladar més persones en les hores de màxima afluència.

Els vehicles articulats són més llargs (18 metres) i tenen un 50% més de capacitat que els vehicles estàndard de 12 metres. La previsió de l’AMB és que a partir del primer trimestre de 2025 tota la flota d’aquesta línia estigui formada per autobusos articulats.

Reforç de la línia L77 i millores a la L74

A partir de principis de març, l’AMB ampliarà la cobertura horària de la línia L77, que ofereix connexió directa de Sant Boi a l’aeroport tots els dies de l’any. S’ampliarà la cobertura gràcies a la incorporació d’una sortida més al matí i una altra a la nit, amb l’objectiu de millorar la mobilitat de les persones de la ciutat que treballen a l’aeroport.

Des del 2 d’abril, la línia L74 (Sant Boi-Cornellà Sant Ildefons) introduirà modificacions al recorregut per millorar la cobertura territorial. L’origen de la línia es traslladarà al carrer de Benviure (davant la residència Benviure) i els vehicles passaran per l’avinguda de Can Carreras i els carrers de Girona i Pablo Picasso.

Altres millores que ja estan en servei

Totes aquestes novetats se sumen a altres millores que l’AMB va introduir a la xarxa de Bus Metropolità de Sant Boi entre 2022 i 2023. El maig de 2023 va començar a circular la nova línia de Bus Metropolità Metrobús M5, un servei d’alta freqüència que connecta els municipis situats al llarg de l’eix de la carretera C-245, tot circulant pel nou carril bus amb prioritat semafòrica i enllaçant amb l’intercanviador de Cornellà.

A mitjan 2022 es va incrementar la freqüència de pas de la línia L75 (actualment línia Metrobús M75), que va passar de 30 a 10 minuts els dies feiners. Altres línies de la ciutat han reduït les freqüències de pas, han modificat el recorregut per oferir un millor servei, han incorporat noves parades o han ampliat el servei als caps de setmana.

126 autobusos circulen a Sant Boi

La flota de Bus Metropolità a Sant Boi està formada per 126 vehicles. Durant el darrer any s’han renovat 45 d’aquests vehicles, tots ells elèctrics o híbrids. L’AMB i l’Ajuntament santboià aposten conjuntament per avançar cap a una mobilitat més sostenible.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here