Aquest dissabte, Aina Vidal, portaveu de Sumar en Comú Podem al Congrés, Enric Bàrcena, diputat al Parlament de Catalunya, Agnès Petit, responsable d’Organització de Catalunya en Comú, i Claudio Carmona, coordinador dels Comuns del Baix Llobregat i Tinent d’alcalde de Cornellà de Llobregat, van escoltar les propostes dels 100 simpatitzants de Sumar de la comarca del Baix Llobregat que van assistir a la trobada que van organitzar els Comuns

En ple procés assembleari de Sumar, els Comuns del Baix Llobregat van organitzar aquesta trobada per tal “d’oferir un marc de participació estable a totes les persones que aquest estiu es van implicar amb Sumar al Baix Llobregat. Hem organitzat aquesta trobada per tal de conèixer-nos i d’obrir les nostres organitzacions locals a totes aquelles persones que s’identifiquin amb les nostres propostes i, sobretot, que tinguin ganes de transformar-ho tot” va explicar el coordinador dels Comuns del Baix Llobregat i Tinent d’alcalde de Cornellà, Claudio Carmona.

Durant la trobada, Aina Vidal va explicar que “Sumar és conscient de la complexitat del moment actual i de la necessitat d’enfortir-nos per poder continuar fent polítiques valentes que millorin la vida de la majoria de la ciutadania. Vidal ha incidit en què “a les eleccions europees del juny, ens juguem que tornin les polítiques d’austeritat, però no ens podem resignar, com fa el PSOE, a conservar el que tenim, sinó que hem de continuar empenyent perquè l’onada progressista que va vèncer la dreta al juliol, inundi tot Europa”.

El diputat Enric Bàrcena va fer èmfasi en la importància “d’aplegar com més gent millor i trobar tot allò que ens uneix: la gent és la peça més important. Podem tenir les millors propostes polítiques, però cal que siguem molta gent per defensar-les.”

Bàrcena també va parlar de l’actualitat política catalana i va explicar que la setmana entrant, el Parlament de Catalunya celebrarà un Ple monogràfic sobre sequera. Sobre aquesta qüestió Bàrcena va destacar que “clama al cel que les últimes inversions per fer front a les etapes de sequera com la que estem patint ara es fessin el 2009. El canvi climàtic i aquests cicles de sequera han vingut per quedar-se. El govern de la Generalitat ha reaccionat tard i no té cap pla a llarg termini.”

Agnès Petit, responsable d’organitzacio de Catalunya en Comú i encarregada de dinamizar la trobada, va ser la que va recordar que “demà hi ha eleccions a Galícia i que el PP perdi la majoria absoluta passa perquè Sumar aconsegueixi un bon resultat que li permetrà empènyer cap a la formació d’un govern progressista.”

Les persones que van assistir a la trobada, que venien de diversos municipis del Baix Llobregat, van participar-hi activament i van destacar la necessitat d’ampliar els serveis públics, democratitzar la transformació del mercat de treball, aconseguir que les persones migrades estiguin més presents en la vida social i política, i fer front a la dreta i la ultradreta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here