Avui dia, estem acostumats a fer fotos de quasi tot el que fem: llocs on anem, paisatges que veiem, menjars que tastem, excursions que fem, trobades amb amics i amigues… i a compartir-ho a les xarxes socials 

Si sou dels que us agrada compartir les vostres experiències, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat us anima a què no deixeu el mòbil ni un segon. Si us agrada fer fotos, aquest post us interessa!

A continuació, us presentem el quart dels deu llocs desconeguts del Baix Llobregat per fotografiar: 

La Colònia Güell

Tot va començar l’any 1890, l’industrial tèxtil Eusebi Güell va decidir traslladar la fàbrica de teixits de cotó “El Vapor Vell” del barri de Sants a la finca agrícola que el seu pare, l’indià Joan Güell, havia adquirit trenta anys abans al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, a la finca anomenada Can Soler de la Torre. Naixia aleshores la Colònia Güell.

Amb el decurs del temps, la colònia s’ha adaptat a una nova època i a un nou model social que res té a veure amb l’antiga estructura de colònia industrial. Tanmateix, ha conservat un paisatge arquitectònic que ens evoca vivament aquest temps passat. Aquesta atmosfera del segle XIX que encara és present en els seus carrers és el que la fan tant especial. A la Colònia Güell s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic.

Està formada per l’antiga fàbrica tèxtil, actualment reconvertida en recinte industrial, pels habitatges dels obrers, que són ara el nucli urbà, i per un conjunt d’edificis representatius de l’arquitectura modernista de finals del segle XIX. Bones fotografies assegurades!

La Colònia Güell ha estat declarada Bé d’Interès Cultural – Conjunt Històric, i la Cripta Gaudí, obra capdal del modernisme català, ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO (2005). Va ser el 4 d’octubre de 1908, 10 anys després de l’encàrrec fet per Eusebi Güell, que Gaudí va començar les obres de l’església de la Colònia Güell.

Tot i quedar inacabada, l’església de la Colònia Güell suposa un punt culminant en l’obra de Gaudí. En aquest edifici l’arquitecte inclou per primer cop la pràctica totalitat dels seus avenços arquitectònics, com les superfícies amb forma de paraboloide hiperbòlic o la maqueta polifunicular, que després aplicaria a la Sagrada Família.

La Cripta de la Colònia Güell és una obra capdal del modernisme català. Antoni Gaudí hi va experimentar noves solucions arquitectòniques que després traslladà al temple de la Sagrada Família. Aquest emblemàtic edifici és considerat una de les joies de la Colònia Güell i el que li dona relleu internacional, no us la perdeu!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here