El Mobile World Congress (MWC) se celebrarà del 26 al 29 de febrer a la Fira de Barcelona. Aquest important esdeveniment internacional repercuteix directament en els hotels del Prat, que en general recullen clients que no troben plaça als hotels de Barcelona o l’Hospitalet

Un any més, el Mobile World Congress (MWC) fa que els hotels de Barcelona pengin el cartell de complet, com era habitual abans de la pandèmia de la Covid. I en el cas, per exemple, dels hotels propers a la Fira de Barcelona, la majoria de congressistes reserven amb un any d’antelació. El 80 % d’habitacions estan reservades des de fa un any.

D’aquesta situació treuen profit els hotels ubicats fora de Barcelona, però propers i ben connectats amb la capital, com és el cas del Prat.

L’hotel pratenc Blauet, a la Barceloneta, estarà pràcticament ple durant els dies del MWC i doblarà el preu de les habitacions. La majoria del seus clients, però, s’hi estarà només una nit.

L’hotel Ciutat del Prat, a l’av. del Remolar, també estarà ple tots els dies del MWC i ha multiplicat per 4 o cinc el preu de les habitacions. Si normalment costen uns 100 €, aquests dies arriben als 400 o 500. Les reserves les fan amb temps, a través d’una agència oficial del MWC. Els clients no trepitgen la ciutat i es traslladen a la Fira amb trànsfers o amb la línia L9 del metro.

L’hotel pratenc Barcelona Aeropuerto, al Mas Blau, assolirà una ocupació de més del 70 %. El preu de les habitacions, que normalment és d’entre 160 i 170 €, serà aquests dies d’entre 350 i 380. Un aspecte que els ha perjudicat és que ja no els passa per davant un bus de l’organització, que anys enrere sí que ho feia. Els clients ni dinen ni sopen a l’hotel, marxen de matí a la Fira i tornen a la nit. Per tant, el restaurant pràcticament no funcionarà aquests dies.

Finalment, l’hotel Alfa, situat al costat de Mercabarna, a Barcelona però a tocar del Prat, arribarà al 90 % d’ocupació. Les habitacions, que habitualment costen uns 150 euros, ara estan a 400 i 500. Els clients solen esmorzar fort i no tornen fins a la nit. Per davant d’aquest hotel sí que hi passa el bus de l’organització.

Font: Ajuntament del Prat (elPratdigital)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here