El Consorci de Turisme, amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca i el suport de la Diputació de Barcelona, va elaborar l’any passat, el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat

Es tracta d’un gran projecte estratègic per fomentar els atractius turístics de la comarca tot posant en valor una xarxa de senders única i contínua al Baix Llobregat que suma prop de 500 quilòmetres i es pot fer a peu o en bicicleta.

La demanda d’informació sobre camins i senders és una de les més importants per part dels visitants de la comarca. A través del pla de camins i senders, es potencia una oferta turística que destaca el llegat natural i cultural del Baix Llobregat i és un mitjà excel·lent per descobrir i apropar la comarca a ciutadania, visitants i turistes.

El Baix Llobregat posseeix un important patrimoni natural i cultural que es posa de relleu en aquest pla de camins i senders, que vol ser un dels potencials per atraure més visitants i que tingui una repercussió econòmica al  Baix Llobregat.

Gaudir del Senderisme

La comarca és un territori ideal per gaudir del senderisme gràcies al patrimoni natural que aporten el Parc Natural del Garraf, el parc de la muntanya de Montserrat, el parc de Collserola, l’àmbit de les Muntanyes del Baix, la serra de l’Ordal i els espais naturals del Delta del Llobregat.

També és una via per acostar al visitant un conjunt d’espais arquitectònics, des del monestir de Sant Ponç de Corbera al Pont del Diable de Martorell, ermites  o esglésies. La xarxa crea un espai de vinculació entre població i entorn, una oportunitat de reconciliació amb el territori.

La xarxa de senders del Baix Llobregat, estructura el territori en tres grans eixos, encapçalats per l’eix del riu, un eix oriental i un altre eix occidental, i sobre els quals es vertebren la resta de camins de la comarca, amb l’objectiu de que aquests eixos ordenin el territori, vertebrin les connexions i connectin les àrees naturals per aconseguir un efecte multiplicador.

Font: Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here