El catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Antoni Segura i Mas ( a la fotografia), és un referent per a molts historiadors i historiadores del país i, més enllà, per a moltes persones que segueixen les seves opinions. Aquest dijous, 29 de febrer, a les 7 del vespre, presenta a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc, el seu darrer llibre “El món d’avui: de la Guerra Freda als reptes de la interdependència global” (Ed. UB). L’acte forma part de les Jornades sobre la Pau i la No-violència, organitzades per la USLA i l’AFAP.

Segura, nascut a Barcelona l’any 1952, és també president del patronat del CIDOB (Centre d’Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona). Ha estat comissari de diverses exposicions relacionades amb la República i la Guerra de 1936-39 i amb el món àrab i l’islam i és autor de nombroses obres.

Antoni Segura analitza en el seu llibre els esdeveniments històrics principals ocorreguts en els darrers 75 anys, prenent com a punt de partida l’any 1945, quan un món devastat per dues guerres mundials emprenia un procés de recuperació. Segura ha explicat a la revista Sapiens que “durant la guerra freda, el món era més violent però menys insegur”. De tot això en parlarà a Sant Feliu de Llobregat.

Font: USLA

Fotografia: CIDOB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here